Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Sportivul legitimat la CS Muncitorul Reșița a participat la întrecerea națională de la Drobeta Turnu Severin, cu șanse reale de a urca pe podiumul de premiere. Elevul antrenorului Daniel Păștean a concurat la Campionatul Național U15 la categoria 73 kg și a intrat în posesia medaliei de bronz.

Primul meci, pe care l-am și pierdut, a fost destul de greu. Am pierdut cu o penalizare. Apot, totul a fost ușor, inclusiv meciul pentru medalia de bronz. A fost o finală de Campionat Național, toți vor medalie, dar din păcate eu am pierdut primul meci și n-am mai ajuns la Balcaniadă. Și regret acest lucru. Pentru mine urmează în acest an, Campionatul Național de ne-waza, la U15 și U16”, ne-a spus Nicolae Jurjucă.

Am sperat și de altfel eu cred că și puteam cu mai multă atenție să ajungem în finala mare și să o și câștigăm. Deoarece cu sportivul care a câștigat finala categoriei 73 kg, Nicolae Jurjucă s-a mai întâlnit și cu altă ocazie, ultima dată anul acesta în luna ianuarie, când a și câștigat meciul. Dar, de asta a pierdut printr-o penalizare. A avut și ghinionul că a picat pe aceeași parte a tabloului cu doi dintre cei mai bine cotați sportivi din țară. Sportivul nostru s-a întâlnit în primul meci, decis la o penalizare, nu a punctat niciunul dintre ei. Ăsta a fost, să zic, ghinionul nostru. Dacă se întâlneau în fazele finale, puteau câștiga meciul. Restul meciurilor le-a câștigat la ippon, inclusiv meciul din finala mică, pentru medalia de bronz. N-au fost probleme, Nicu a câștigat meciurile lejer, datorită muncii depuse întregul an în sală și aici s-au văzut și rezultatele. Ne pare rău, că eu zic că puteam mai mult decât medalia de bronz”, a spus la rândul său și antrenorul Daniel Păștean.