Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Sute de sancţiuni contravenţionale au fost „împărţite“ în doar o săptămână de către oamenii legii.Poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin au desfăşurat, timp de o săptămână, acţiuni pe raza întregului judeţ pentru prevenirea accidentelor rutiere, precum şi pentru depistarea şi sancţionarea participanţilor la trafic care nu respectă normele legale.

Scopul acestor acţiuni a fost reducerea numărului de victime din accidentele rutiere provocate de traversări neregulamentare sau neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, după cum ne-a precizat agentul principal Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

În cadrul acestor activităţi au fost sancţionaţi 314 pietoni care au traversat neregulamentar strada, dar şi 13 conducători auto care nu a acordat prioritate de trecere pietonilor, cărora le-au fost reţinute şi permisele de conducere. În vizorul poliţiştilor au fost toţi participanţii la trafic care au încălcat normele legale şi în perioada 16-19 mai a.c., fiind aplicate 297 sancţiuni contravenţionale, din care 145 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, unuia dintre şoferi fiindu-i reţinut şi permisul de conducere.

Două sancţiuni au primit şoferii care conduceau sub influenţa băuturilor alcoolice, aceştia fiindu-le reţinute şi permisele de conducere. În urma controalelor au fost constatate şi 13 infracţiuni, din care şase reprezintă conducerea de autovehicule neînmatriculate, cinci de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi câte una de conducere a unei maşini cu număr fals, respectiv de conducere fără permis.

1 Comment

  1. Mai dati cu farba pe jos, nu se vede trecerea de pietoni, mai tundeti copacii nu se vad indicatoarele atentie trecere de pietoni si trecere de pietoni, altfel nu agreez !

Adaugă comentariu