Caraş-Severin, Romania

Pe lângă această problemă a sărăciei extreme, există şi cea a protecţiei mediului, aspect pentru care se pot da amenzi usturătoare dacă se încalcă legislaţia în vigoare.

Garda de Mediu Caraş-Severin a urmărit, la cele mai recente controale, situaţia depozitelor de deşeuri aflate în funcţiune, printre care şi Bocşa. „Situaţii necorespunzătoare s-au întâlnit la Oţelu Roşu, unde haldina arde în permanenţă, şi la Bocşa, unde s-au depozitat şi alte deşeuri decât cele prevăzute, depăşindu-se în plus şi capacitatea de depozitare. În ambele situaţii, administraţiile locale nu se implică suficient în asigurarea condiţiilor legale de funcţionare“, a spus Marius Cîrpean, şeful Comisariatului Judeţean de Mediu Caraş-Severin.

Pe de altă parte, în ceea ce priveşte punerea în practică a sistemului integrat de gestionare a deşeurilor în Caraş-Severin, există mari întârzieri, având în vedere că în luna iunie a acestui an se vor închide trei mari depozite (Bocşa, Oţelu Roşu şi Anina). În afară de cazul în care se va găsi o soluţie miraculoasă pentru rezolvarea problemei, toate deşeurile din judeţ vor sufoca haldina din Oraviţa, întrucât aceasta are termen de închidere abia în 2012.

Anca Preda

Adaugă comentariu