Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Aşa a sunat invitaţia promisiune pe care i-a făcut-o primarului Ioan Popa dezvoltatorul imobiliar al grupului Auchan, care va construi mall-ul din Mociur.

Şeful administrativului reşiţean a dezvăluit noi detalii despre proiectul ce va schimba faţa rău-famatului cartier: „Platforma Mociur s-a adjudecat de către Ceetrus, fostul Immochan (filiala imobiliară a grupului Auchan – n.r.), în data de 28 ianuarie. Pentru mine, a fost o zi cu mari emoţii. Mărturisesc că – acum pot s-o spun liniştit – sunt aproape doi ani de când lucrez la acest proiect. I-am cunoscut pe cei de la Immochan în martie 2017, la Braşov, într-un seminar, dată la care, prezentând oraşul Reşiţa, au spus că sunt interesaţi să vină să vadă despre ce e vorba. Atunci au venit aici, după două săptămâni. De atunci au fost în şapte drumuri la AVAS, la Bucureşti, împreună cu UCMR-ul, prezentând acest potenţial investitor de a asana această zonă de «brownfield». Şi iacătă că după aproape doi ani de zile s-a materializat. Din ce ştiu eu, au bugetat circa 37 de milioane de euro pentru prima fază. Sunt trei faze în care dânşii doresc să lucreze, faza unu este legată de mall-ul propriu-zis, în care şi noi ne-am angajat. Sau eu, cel puţin, mi-am luat angajamentul să facem un aqualand lângă ei. Faza a doua este legată de câteva clădiri de birouri şi un hotel; şi faza a treia este legată de rezidenţial“.

Edilul s-a arătat extrem de optimist vizavi de punerea pe roate a proiectului: „Sper să demarăm lucrările cât mai repede. Din discuţiile pe care le-am avut cu ei vom mişca masterplanul pe toată zona, să vedem unde punem aqualand-ul, unde punem mall-ul, în următoarele două luni de zile, cu o echipă de la Paris. Şi eu sper ca până în toamnă, octombrie-noiembrie, să demareze lucrările. Evident că va trebui făcut un PUZ, va trebui o dezbatere publică pe subiect acolo, e o chestiune de mare amploare, vorbim de o suprafaţă de teren care este echivalentă cu jumătate din Govândari“.

Cât timp mai avem de aşteptat până la finalizarea celor trei etape? „Promisiunea pe care mie personal mi-a făcut-o şeful Immochan România este că, în noiembrie 2021 vom bea cafea la Starbucks, adică în doi ani“, a mai spus Popa.

Legat de soarta juridică a terenurilor din zonă, edilul a precizat: „Marea parte a terenurilor au fost achiziţionate. Au luat 22 de hectare acum, au mai luat 7 hectare înainte, mai sunt 7 hectare în discuţii, avem şi noi în Reşiţa, de la TMK, tot vreo 7 hectare. Practic, zona Mociur-Turnate este închisă. Mai este o bucată de teren în partea cealaltă, în zona de Triaj, dar care nu intră în discuţie acum, unde noi dorim să facem un parc şi o zonă rezidenţială. Terenurile sunt cumpărate de investitor. Acum lucrăm la masterplan să vedem exact pe unde vom pune drumul (care va traversa Mociurul, pentru a lega partea nouă a urbei de vatra oraşului – n.r.) şi evident că dacă drumul trece prin terenul lui, aşa cum au făcut-o şi la Braşov, se va face infrastructura rutieră şi se donează primăriei. La Braşov au luat 100 de hectare, platforma Tractorul, şi au întors primăriei circa 20 de hectare din acea platformă“.

2 Comments

  1. Fantezii de adormit prostimea ! Cu locatarii mai bruneti din Mociur ce faci, dom primar? Ii pui la cules de boabe de cafea pt Starbucks?

  2. rica venturiano Reply

    eu acord credit Primarului Popa, pana la proba contrarie, pana acum, eu vad ca vrea sa faca ceva…e drept ca multe sunt proiecte grele, chiar foarte grele… intr-un oras in care primaria nu are mijloace si nici teren pentru dezvoltare…de la peluza putem comenta, critica…din pozitia Primarului nu cred ca este usor…nu vreau sa-i tin parte taietelului..
    Primarul a avut un mijloc de contstrangere(ne popular) impozitele, l-a folosit,…cam dur pentru populatia care doar doreste fara sa vrea sa fac ceva…populatia vrea viata usoara fara sa se implice…..Daca taietelul realizeaza doar jumatate din proiecte eu personal il mai acord credit un mandata, daca nu…la Valiug la poton sa serveasca paste carbonare….Bafta !

Adaugă comentariu