Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Lumea sportului cu motor este, de joi, 10 iulie, mai tristă, mai săracă, în urma trecerii în eternitate a celui care a fost legenda uneia dintre cele mai spectaculoase, și, în același timp, riscante discipline.

Venerabilul Werner Hirschvogel, multiplu campion național la motociclism, și, mai apoi, multiplu campion al României la automobilism, a plecat dintre noi, în jurul orei 18, într-un spital din Germania, la vârsta de 81 de ani. Dar, dacă boala necruțătoare care l-a lovit, în urma contactării unui virus ucigaș, în data de 13 decembrie 2014 ar fi împlinit 82 de ani. De Werner Hirschvogel se leagă tradiția sportului cu motor din Reșița, care, prin pasiune, seriozitate, conștințiozitate, rigurozitate, a contribuit din plin la zestrea de succese reșițene, în cei circa 50 de ani de activitate, șlefuind numeroși pasionați ai acestui sport, culminând cu așii volanului Lucien Hora și Mircea Pădurean. De altfel, cei doi s-au atașat total de mentorul lor, pe care îl numeau „Bunicul“. Care, la aflarea tristei vești, legau cu greu cuvintele, de durere și de lacrimi.

„Nu de mult l-am vizitat în Germania, ne-a mărturisit cu vocea stinsă, Lucien Hora. A fost ca un făcut să-l văd cu puțin timp, înainte de a ne părăsi. Nu era deloc bine, însă speram că va depăși momentul. Dar, nu a fost să fie. Am vorbit cu fiica lui, care dorește să-l aducă în țară. I-am promis că dacă va fi posibil acest lucru, voi merge cu Mircea Pădurean să-l aducem acasă, la Reșița, unde se simțea cel mai bine “.

Din păcate, multiplele trofee naționale, selecțiile în echipa României, titlul de Cetățean de Onoare al Municpiului Reșița, cei 41 de ani de muncă, nu au fost suficiente pentru a-i asigura un trai cât de cât decent. Altfel, n-ar fi plecat niciodată din Reșița, așa cum ne-a declarat de fiecare dată când revenea aici, pentru scurte perioade de timp, acceptând, totodată, cu greu, sprijinul fiicei sale, stabiliă de mai mulți ani în Germania. Adio, Werner Hirschvogel!

6 Comments

 1. Odihneste-te in pace nea Werner! Probabil Dumnezeu avea nevoie de un pilot de exceptie si de un geniu al motoarelor. Vorbele sunt sarace! RIP WERER HIRSCVOGEL!

 2. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace pe WERER HIRSCVOGEL cel mai bun PILOT al Resitei, condoleante familiei.

 3. Respect, Werner!

  Ai fost un sportiv de exceptie si un om deosebit!

  Nutu Latanu

 4. Octavian Doclin Reply

  Fie-i tarana usoara acestui mare om si mare sportiv al Resitei. Condoleante familiei indoliate.
  Octavian Doclin

 5. De fapt are 82 de ani fiind nascut la 13.12 1931 la Resita, decedat la 10.07.2014 la Bad Reichenhall (Bavaria), în ziarul online Argumet este corect.
  Dumnezeu sa-l ierte!
  Cu stima al sau var,
  A. Schulz

Adaugă comentariu