Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Ciclismul, mai ales cel montan, începe să „prindă“ printre gugulani. În ultimele săptămâni, tot mai mulţi tineri s-au înscris în secţia de ciclism a Clubului Montan din municipiu, recent înfiinţată ca urmare a numărului mare de solicitări venite din partea iubitorilor de mişcare în natură.

Cornel Galescu, preşedintele onorific al Clubului Montan, consideră că zona dimprejurul Caransebeşului se pretează pentru astfel de activităţi datorită numeroaselor trasee ce pot fi parcurse cu bicicleta, în câteva ore sau chiar într-o zi întreagă, în funcţie de dificultate.

„Am înfiinţat această secţie gândindu-ne că în acest fel tinerii pot cunoaşte foarte rapid natura şi geografia zonei Caransebeşului. Avem peste 50 de membri care ni s-au alăturat în ultimele săptămâni la secţia de ciclism, însă la acţiunile noastre pot participa şi cei care nu fac parte din club, suntem deschişi pentru toată lumea“, a spus Galescu. Renumitul alpinist şi explorator a precizat că au fost gândite mai multe tipuri de trasee în jurul Caransebeşului, fie uşoare, fie mai complexe, majoritatea cu punct de plecare din zona Parcului Teiuş.

Putem merge pe mai multe variante de traseu, gen Halta Teiuş-Valea Cenchii cu întoarcere pe la Amfiteatru, spre Mănăstirea din Teiuş, însă am gândit pentru cei mai avansaţi şi trasee spre satul părăsit de la Lindenfeld, spre Rugi sau spre Poiana Buchin“, a adăugat Cornel Galescu, acesta precizând că se are în vedere şi un traseu tematic între Mănăstirea Teiuş şi cea de la Brebu.

În altă ordine de idei, preşedintele onorific al Clubului Montan a ţinut să tragă şi un semnal de alarmă în ce priveşte înmulţirea motocicletelor de teren şi a ATV-urilor pe traseele pentru biciclişti, în opinia sa fiind nevoie de „amenajarea unor trasee lăturalnice, în zone degradate, unde amatorii sporturilor de acest gen să se poată desfăşura în voie“.

Lidia Almăjanu

Adaugă comentariu