Caraş-Severin, Romania

DOCLIN – Marţi seară, în jurul orei 22.00, poliţiştii rutieri aflaţi în timpul serviciului pe DJ 585, între Biniş şi Doclin, au identificat un atelaj format din tractor şi remorcă, aceasta din urmă încărcată cu material lemnos, ambele răsturnate în afara părţii carosabile.

„Conducătorul atelajului este bănuit că ar fi tăiat ilegal materialul lemnos și ar fi condus vehiculul fără a avea permis de conducere și aflându-se sub influența alcoolului“, ne spune Poliţia judeţului. Potrivit oamenilor legii, care l-au identificat pe conducătorul auto, acesta are 50 de ani, este din Doclin. El ar fi tăiat mai mulţi arbori de diferite esenţe dintr-o zonă împădurită ce aparţinea unui localnic, împreună cu care ar fi fasonat trunchiurile tăiate şi le-ar fi încărcat în remorcă, pentru a le duce la domiciliul proprietarului.

„Pe drumul de întoarcere, s-ar fi rupt o roată de la remorcă, întregul atelaj răsturnându-se în afara părții carosabile, fără ca cineva să fi suferit vătămări corporale. În continuare, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest a conducătorului auto, rezultând o concentrație de 1,22 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice pentru determinarea alcoolemiei. De asemenea, s-a stabilit faptul că bărbatul în cauză avea permisul de conducere reținut, iar tractorul și remorca nu erau înregistrate sau înmatriculate în circulație. Întreaga cantitate de material lemnos, de 3 metri cubi, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor și predată în custodie Ocolului Silvic Bocșa Română“, transmite IPJ CS.

Acum protagonistul incidentului este cercetat pentru tăiere de arbori fără drept, pentru conducere fără permis, sub influenţa alcoolului, a unui vehicul neînmatriculat.

A.M.