Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – O duzină de percheziţii au fost operate joi, vizând destructurarea unei grupări infracţionale.

Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate din judeţul nostru, cu sprijinul B.C.C.O. Timişoara şi al Poliţiei judeţene, a efectuat 12 percheziţii în Caraş-Severin şi Hunedoara, la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale cercetate din 2013, care erau implicaţi în săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală în industria lemnului.

În perioada 2009-2014, aceştia ar fi desfăşurat, prin intermediul mai multor societăţi comerciale, activităţi economice ilegale, pe diferite perioade de timp, după care firmele ar fi fost introduse în insolvenţă şi radiate.

Societăţile în cauză nu ar fi declarat organelor fiscale livrările de material lemnos efectuate către alte societăţi comerciale din ţară, sustrăgându-se astfel de la plata impozitelor şi TVA aferente operaţiunilor comerciale, prejudiciind bugetul consolidat al statului. O astfel de firmă avea o durată relativ scurtă de funcţionare, după care era radiată iar activitatea şi clienţii săi erau preluaţi de o nouă firmă, înfiinţată în acest scop.

Cinci dintre firmele în cauză au avut ca sediu social aceeaşi adresă, respectiv o casă nelocuită din localitatea Pârvova. Potrivit comunicatului IPJ, o parte a acestor societăţi comerciale ar fi fost înfiinţate pe numele unor persoane de condiţie financiară modestă, care nu ar fi avut în fapt nicio implicare în activitatea comercială. Totodată, a reieșit că o parte din membrii grupării ar fi deschis mai multe conturi pentru societăţile pe care le coordonau, în care erau virate sumele de bani ce reprezentau contravaloarea facturilor emise pentru livrarea materialului lemnos către diferite firme. Banii viraţi în aceste conturi erau, ulterior, retraşi fără niciun fel de justificare.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de peste 6.000.000 de lei. La sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara au fost conduse șase persoane, în vederea audierii sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituire în grup infracţional organizat şi evaziune fiscală. Acţiunea beneficiază de sprijinul S.R.I.

 

Adaugă comentariu