Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Managerul Spitalului Judeţean îl numeşte pe Chisăliţă „domnul ştie tot“ şi răspunde acuzaţiilor senatorului cărăşean!

„Citesc, din nou, cu mare surprindere, scrierile unui domn senator Chisăliţă care, fabulând cu o desăvârşită graţie, ne povestea, cu ceva timp în urmă, că românii trăiesc atât de bine încât îşi cumpără autoturisme fără număr încât blochează străzile din România…“, îşi începe managerul SJU comunicatul prin care îşi exprimă punctul de vedere vizavi de acuzaţiile aduse luni de senatorul Chisăliţă.

Murgu explică de ce s-au tăiat sporurile în unitatea sanitară judeţeană: „Sunt surprins de crasa lipsă de cunoaştere a legii din partea unui senator al României şi de aceea mă străduiesc să explic pe înţelesul domniei sale că aceste sporuri au fost reduse pentru ca Spitalul Judeţean să intre în legalitate, si atât spitalul, cât şi Consiliul Judetean Caraş-Severin să respecte legea.Nu-mi pot imagina nicio clipă că acest domn senator instigă la încălcarea legii, dar, totuşi, nu-mi vine să cred că nu cunoaşte aceste elemente legislative elementare şi, cu siguranţă, nu are nici informaţiile minime pentru a trage o concluzie. Sunt, de asemenea, foarte surprins că acest domn „ştie tot” nu vrea să ţină cont de fapte certe şi indubitabile“.

De asemenea, managerul SJU susţine că bugetul pentru medicamente al Spitalului Judeţean a crescut, odată cu venirea lui, cu aproximativ 30%, tocmai pentru ca bolnavii să nu mai fie nevoiţi să-şi cumpere medicamente. „Probabil că domnul „ştie tot”, ignorând evidenţa faptelor, nu a vrut să vadă că, odată cu venirea mea, interioarele spitalului au fost reabilitate, zugrăvite, vopsite, au fost aduse paturi şi mobilier (aproape 110 paturi electrice, 70 de frigidere etc), iar prin colaborarea cu câteva ONG-uri, unitatea a fost dotată cu o serie de echipamente medicale performante (ecograf, defibrilatoare, electrocardiograf fetal, pulsoximetru etc). Pe parcursul mandatului meu am desfiinţat toate chiriile pentru aparatele aflate în folosinţa spitalului, în acest moment toate fiind date în folosinţă cu titlu gratuit .Domnul „ştie tot”, negând din nou faptele, se face că nu cunoaşte că, prin donaţii, am adus, printre altele, o cantitate impresionantă de lemne de foc, tocmai pentru a face economii care au fost dirijate,ulterior, pentru achiziţia de medicamente. Cu siguranţă, domnul „ştie tot” nu cunoaşte nici că veniturile proprii ale spitalului au crescut odata cu venirea mea, de la 27% la 47% , din total venituri spital. Probabil că domnul senator nu a vrut să audă că, în ultimul timp, au fost înfiinţate patru noi ambulatorii în cadrul unor secţii, tocmai pentru ca bolnavii să poată beneficia de o calitate mai bună a serviciilor medicale şi pentru a creşte veniturile. Domnul „ştie tot”, ignorând toate faptele, nu doreşte să ştie că Spitalul Judeţean tocmai a semnat un nou contract de sponsorizare cu un mare producător de vopseluri din Timişoara, pentru a începe reabilitarea secţiei ATI şi a tuturor sălilor de operaţie.“, a precizat Waldemar Murgu.

Managerul SJU mai susţine şi că a majorat chiriile pentru toţi agenţii economici ce funcţionează în incinta spitalului, care erau mai mult decât simbolice, cu circa 200%, iar pentru cabinetele cărora spitalul furnizează utilităţi, cu aproape 500%. Toţi aceşti bani au fost redirecţionaţi pentru achiziţia de medicamente şi alte cheltuieli curente. Totodată au fost renegociate toate contractele cu furnizorii de servicii, medicamente/materiale şi reactivi, iar economiile realizate au fost de aproximativ 15%.

Cu privire la acordarea voucherelor de vacanţă, managerul SJU susţine că acestea pot fi acordate până la data de 31.12.2019.„Îmi rămân în minte, totuşi, câteva întrebări care mă frământă: oare aceste măsuri au deranjat anumite interese? O are faptul că examenele desfăşurate în perioada mandatului meu au fost 100% corecte? Oare faptul că nu am fost un obedient a deranjat pe cineva? (…)Îl asigur pe domnul senator „ştie tot” că niciodată Waldemar Murgu nu va fi executantul politic al domniei sale, aşa cum aţi dorit mereu! Şi cred că ştiţi foarte bine la ce mă refer, iar dacă aţi uitat cumva, vă pot reaminti cu plăcere!“, îşi încheie precizările managerul Spitalului Judeţean.

L.A.

4 Comments

  1. Pe cine a-ți pus în funcție de manageri pe lacheul asta supărat?Mai bine l-ar trimite la păscut oile lui Jojo Becali la muls oile și belit miei, băi hahalero Val pe mare:)))))).Toți țăranii sunt puși pe funcții,tara proștilor și idioților.Nu va întoarceți din alte țări înapoi în Republica colonizată Romania!WRONG TURN 7

    • Cine și a dat acordul ca acest individ să fie pe funcție, este principalul vinovat! Apropo de sporuri, cerceta ți mai bine! Mi a șoptit cineva că nu chiar tot personalul a fost privat de acest spor ,( pomană) cum afirma dnul ospătar. Domnule Waldemar, absolvent de „Vlaicu” , du te mătăluță cu o foaia A4, scrie ți demisia frumușel pe calculator sau daca nu te descurci, se accepta și ” de mână”, pentru că ar da mai bine…decât să te scoată de pe funcție ” pe nemâncate”. Du te mătăluță la lapte, la parizer, sarme’ unde ești ” specializat”. Lasă la spital oameni competenți! Cum ai avut curajul sa accepți acest post ?!

  2. Opinia Publica Reply

    Domnul manager „stie tot”, ca orice prost, nu accepta nici o sugestie de la nimeni,s-a nascut gata învățat,nici el nu a citit bine legea dupa care a taiat sporurile

Adaugă comentariu