Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – După o prezenţă scurtă în eşalonul trei al fotbalului românesc, formaţia gospodară rămâne consecventă în activitatea de performanţă. Chiar dacă la începutul ediţiei 2011/2012 a Ligii a IV-a de fotbal Caraş-Severin nu se avea în vedere promovarea, conform declaraţiilor antrenorului principal Viorel Lolea, rezultatele înregistrate pe parcursul turului i-au determinat pe oficialii clubului să aspire la o nouă aventură.

Pe care şi-o doresc de mai lungă durată. „Am pornit în actuala ediţie cu gândul să întinerim echipa, ne-a precizat prof. Viorel Lolea. Să alcătuim o formaţie nouă, tânără, pentru promovarea jucătorilor din propria pepinieră, şi apoi să atacăm promovarea. Dar, spre bucuria noastră, strategia noastră s-a materializat mai devreme, şi acum ne aflăm la 12 puncte de a doua clasată. Ceea ce ne obligă să rămânem conectaţi la campionat, să nu ne culcăm pe o ureche, cum se zice. Că am fi deja câştigători ai campionatului“.

Reamintim, Muncitorul Reşiţa este „campioană de toamnă“, are un avans substanţial faţă de Voinţa Lupac, ocupanta locului doi. Numai că, pentru a reveni în Liga a III-a, elevii antrenorului Viorel Lolea vor trebui să susţină barajul de promovare: „Eu am încredere în băieţi, fiindcă majoritatea au dreptul să aspire la mai mult. Sigur, am mai avea nevoie să întârim două trei posturi, şi sperăm ca până cu şase etape înainte de terminarea campionatului să le acoperim cu jucători din judeţ, fiindcă nu ne putem permite mai mult. Suntem o echipă modestă, susţinută de S.C. AquaCaraş S.A, şi de sindicatul societăţii, dar toţi cei care activăm în cadrul clubului punem pasiunea pe primul plan, de la directorul general, până la ultimul muncitor“.

Revenind la pepiniera proprie, Muncitorul are patru grupe de copii şi juniori, colaborează foarte bine cu toate cluburile de profil din Reşiţa, mulţi dintre foştii jucători evoluând, la diferite niveluri, la C.S.M. Şcolar, Gloria, C.S. Negrea şi C.S. Şcolar.