Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Schimbarea la faţă a peisajului urban, deja vizibilă în unele zone ale municipiului, i-a făcut pe mulţi reşiţeni să-şi dorească intervenţii similare şi pe strada lor.

Felul în care s-a schimbat la faţă Aleea Romaniţei şi promisiunile vizavi de „Raiul“ de după Blocul Potcoavă, de la Intim, i-au determinat pe mulţi reşiţeni să spere că municipalitatea va ajunge cu lucrări edilitare şi în zona lor. Asfaltarea carosabilului şi a aleilor pietonale, pomi, spaţii verzi, iluminat nou sunt doar câteva dintre reperele principale. Materialul publicat de Jurnal CS a stârnit interes pe reţelele de socializare. Spre exemplu, Mariane Konstantin nota că „aşteptăm şi în alte zone ale oraşului“, la fel ca şi Dorina Tempe, care scria, adăugând şi o fotografie: „Aşteptăm pe Aleea Buziaş nr. 2 o schimbare. Nu chiar ca în Rai, dar ceva util şi confortabil“.

În schimb, Mihaela Baloteanu îşi varsă năduful vizavi de zonele care par date uitării: „Și în Iadul de după Blocul Potcoavă, unde sunt căminele, acolo nu se uită nimeni? Și aici trăiesc oameni, familii cu copii frumoși, ce stau în stradă să se joace pentru ca nu au parc decât la Intim. Și stăm să plătim zeci de milioane la gunoi, pe care noi nici nu îl facem în mare parte, ci este adus de X și Y cu dubele de la magazine sau de nu ştiu unde. Nu mai zic că, mai nou, clădirea spitalului de dializă împarte spațiu cu un minimarket. Aşa ceva doar în România se poate!“.

Adaugă comentariu