Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cu toate acestea, încă există reticenţe din partea unor medici pentru întocmirea rapoartelor medicale. Acest lucru e confirmat şi de directorul în relaţii contractuale al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin, Mirela Zeman.

Oficialul CJAS a făcut câteva precizări referitoare la formularul european 112: „Dacă asiguratul pleacă fără aprobarea prealabilă a Casei de Asigurări de Sănătate, prin formularul 112, la revenire i se restituie contravaloarea intervenţiei chirurgicale la nivelul tarifelor din România. Indiferent cât a plătit pentru acea intervenţie în străinătate, i se decontează suma de 7200 lei, acesta fiind tariful maxim care se decontează în România. În cazul în care un asigurat îşi depune dosarul pentru formularul 112, iar acesta e acceptat, atunci Casa de Asigurări preia în întregime cheltuielile. Asiguratul, deci, nu plăteşte decât în cazul în care în statul unde se deplasează există şi o diferenţă de plată pe zi de spitalizare, cum este, de pildă, în Franţa, undese aplică tarife zilnice de spitalizare“.

Reprezentantul CJAS CS a spus, de asemenea, că judeţul Caraş-Severin se numără între judeţele care au foarte multe formulare 112 eliberate. Zeman a confirmat, însă, că acele rapoarte medicale în baza cărora se eliberează formularul european, se întocmesc doar de către medici specialişti şi profesori în clinicile universitare şi, din păcate, există încă o reticenţă din partea acestora pentru eliberarea unui asemenea raport medical. Asta din cauză că echipa de medici care semnează trebuie să argumenteze de ce nu poate efectua acea intervenţie. Practic, ei semnează nişte limite ale propriilor competenţe, de cele mai multe ori fiind invocată lipsa echipamentelor sau aparaturilor performante.

1 Comment

  1. Divortez si vreau sa intreb daca partajul trebuie facut deodata cu divortul sau se poate face la o alta data.

Adaugă comentariu