Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Este avertismentul voalat pe care şeful social-democraţilor cărăşeni îl transmite unor primari PSD din județ.

Chiar dacă la nivel central lucrurile par liniştite, după ce Liviu Dragnea a spus public că nu va demite niciun şef de organizaţie, în judeţ lucrurile par altfel. Sau cel puţin asta ne-au spus doi primari PSD care marţi, mai în glumă, mai în serios, ne-au declarat că „în PSD Caraş lucrurile nu se vor calma, ba mai mult se tot umblă într-un fel de campanie de susţinere a lui Dragnea şi nu mai înţelegem în ce ar trebui susţinut“.

Interesant este că primarii PSD răspund la întrebările politice, exprimă şi păreri, numai că la finalul unei discuţii susţin: „vă rog să nu mă citaţi, v-am spus aşa, eu nu mă bag în jocul nimănui“. Sunt în judeţ primari care s-au pronunţat mereu împotriva lui Dragnea, cum este primarul de Oţelu Roşu sau primarul de Marga, sau 70 de membri Cex din Organizaţia Judeţeană a PSD. Sunt primari care îl susţin aici pe Mocioalcă în judeţ, dar la Bucureşti tot pe Dragnea, cum sunt unii primari de pe Valea Caraşului. Sunt primari care îl susţin pe Dragnea şi la Bucureşti, şi aici, implicit pe deputatul Luminiţa Jivan, cum sunt primarii de Bozovici, Cărbunari, Ciudanoviţa, Socol, Pojejena. Într-adevăr, primarii nu susţin jocuri dar au păreri, până la urmă din discuţiile purtate cu ei reiese un singur lucru: pe ei îi interesează să facă ceva pentru localităţile pe care le conduc.

Cât despre tulburările mai mult sau mai puţin evidente din Caraş-Severin, Liviu Dragnea spunea că şefii filialelor judeţene trebuie singuri să îşi liniştească organizaţiile. Deci, şi Mocioalcă trebuie să îşi liniştească organizaţia dacă lucrurile nu sunt clare, aşa cum li se pare unor primari. „Da, ştiu ce a spus şeful PSD. Sunt membru PSD şi preşedintele unei organizaţii. Şi mai ştiu şi că PSD e un partid în care funcţionează anumite reguli, printre care şi cea a majorităţii. Datorită acestei reguli am votat într-un anume fel la Bucureşti. Iar această regulă a majorităţii care funcţionează la Bucureşti, funcţionează şi la Reşiţa, de aceea nici nu am ce să comentez despre neliniştile pe care vi le semnalează unii primari. În PSD există regula majorităţii şi cu asta am spus tot!“, ne-a declarat şeful PSD Caraş-Severin.

Adaugă comentariu