Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cartierul reşiţean va beneficia, în sfârşit, de alimentare cu apă, pe agenda municipalităţii figurând şi reţele de canalizare în toate localităţile aparţinătoare.

Principalele nemulţumiri ale reşiţenilor din Doman sunt legate de lipsa apei şi a canalizării, pe care nu le au deşi deţin buletine de municipiu cu rang de reşedinţă judeţeană, dar continuă să aibă toaleta în fundul grădinii. Şi totuşi, anul ce vine ar putea aduce mai multe la acest capitol, atât pentru ei, cât şi pentru reşiţenii din alte cartiere aparent uitate de centrul administrativ al urbei.

„Am semnat contractul de finanţare pentru tot ceea ce înseamnă reţeaua de apă de la Doman. Valoarea sa este de 2.423.000 de lei, cu TVA-ul aferent, termenul de realizare a lucrărilor fiind de 12 luni, dintre care două sunt prevăzute pentru proiectare. În sfârşit, cetăţenii din Doman îşi vor vedea îndeplinită acea dorinţă de a avea un sistem local de apă în acest cartier, pentru că pe ISPA reţeaua de apă a fost dusă până în coama dealului, prin Driglovăţ, dar totodată noi ne-am gândit să existe posibilitatea extinderii până în Dealul Golului. Pentru că am vrea, deşi nu este uşor, dacă se poate mai repede, să creăm utilităţi şi în Dealul Golului, pentru că în Poiana Golului se lucrează acum, se va lucra în cartierul Doman, dar am luat în discuţie şi posibilitatea de a duce utilităţi în Dealul Golului“, a declarat Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei.

doman

Titiana Cătană, directorul tehnic al municipalităţii, a detaliat câţiva dintre principalii indicatori fizici ai investiţiei: „Contractul de lucrări a fost semnat la sfârşitul lunii decembrie, undeva la 65% din valoarea estimată, cuprinde reţele de distribuţie 8,1 km, o conductă de aducţiune în Dealul Golului, inclusiv un rezervor de 150 mc, un rezervor de înmagazinare de 250 mc, staţie de clorinare şi o staţie de pompare pentru una dintre străzi care e la cotă mai mare decât rezervorul. Estimăm că proiectul tehnic va fi predat la sfârşitul lunii februarie, inclusiv cu detaliile de execuţie, şi, odată cu primăvara, sperăm să înceapă şi lucrările“.

Potrivit şefului administrativului reşiţean, la capitolul utilităţi în municipiu, pentru perioada următoare se pregăteşte semnarea contractelor pentru reţelele de canalizare în cele patru localităţi aparţinătoare – Doman, Secu, Cuptoare şi Moniom –, în cazul cărora studiile de fezabilitate au fost aprobate în şedinţa anterioară a consiliului local şi transmise la Centru. „Au fost aprobate inclusiv cofinanţările şi sper ca la începutul anului să putem prezenta noi date vizavi de contractarea acestor lucrări“, a mai precizat edilul.

Adaugă comentariu