Caraş-Severin, Romania

„Implementarea şi derularea unor proiecte europene durează mult şi, de la iniţiere şi până la tăierea panglicii, este drum lung şi anevoios. E nevoie de muncă, transpiraţie şi mulţi nervi până să inaugurezi ceva de anvergură. Banii de la Uniunea Europeană nu vin aşa de uşor precum şi-ar putea imagina cineva“, a precizat Mirel Pascu, primarul Bocşei.

Edilul-şef se refererea la verificările succesive şi procedurile dificile la care sunt supuşi aplicanţii. „Noi românii suntem obişnuiţi ca, dacă UE are cinci proceduri, noi mai adăugăm vreo zece, ca să fim mai catolici ca Papa. Oraşul Bocşa a câştigat un proiect de cinci milioane de euro, şi aşteptăm vizita în teren a domnilor de la Bucureşti. Este vorba de 27 de străzi în cartierul Bocşa Română. Asta înseamnă asfalt, trotuar şi rigole, spaţii verzi şi sisteme de supraveghere video în anumite zone“, a amintit Pascu.

În plus, tot un proiect de cinci milioane de euro vizează, pe drumul Binişului, producerea de energie electrică cu celule fotovoltaice.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu