Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Poliţiştii de frontieră cărăşeni au confiscat luni peste 900 de pachete de ţigări pe care un cetăţean român le transporta cu autoturismul fără a avea acte legale pentru acestea.

În seara zilei de 25 februarie, în jurul orei 18.30, în cadrul unei acţiuni desfăşurate pe linia combaterii contrabandei, evaziunii fiscale şi a traficului ilicit de ţigări, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche au oprit la un filtru organizat pe DN 57 pe conducătorul unui autoturism Dacia, despre care deţineau date că se ocupă cu traficul ilegal de ţigări.

La controlul autoturismului aparţinând lui Francisc B., în vârstă de 21 de ani din municipiul Reşiţa, poliţiştii de frontieră cărăşeni au depistat în portbagajul autoturismului ţigarete sârbeşti pentru care acesta nu avea acte de provenienţă. Francisc B. transporta ţigările pentru altă persoană, Marius V. în vârstă de 34 de ani, din localitatea Moldova Nouă, care se deplasa ca antemergător cu altă maşină.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrări penale, iar pentru Marius V. lucrare penală şi pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la contrabandă. Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 9.760 de lei a fost indisponibilizată în vederea confiscării.

Adaugă comentariu