Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În primele şase luni ale acestui an, jandarmii cărăşeni au executat 2.750 de acţiuni.

Jandarmii cărăşeni au executat misiuni de menţinere, asigurare şi restabilire a ordinii publice în zonele instituţiilor de învăţământ, a pieţelor şi târgurilor, pe timpul manifestărilor de protest, sportive, religioase şi cultural-artistice din judeţul nostru. Toate aceste misiuni au vizat creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, precum şi prevenirea şi combaterea infracţionalităţii.

De asemenea, au mai fost executate 307 misiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere şi alte 62 în cooperare cu diverse instituţii. În urma misiunilor executate, jandarmii au fost constatat 98 infracţiuni cu 108 autori reţinuţi, iar în cadrul patrulelor mixte au fost constatate 87 infracţiuni şi 107 persoane au fost reţinute, pe linia prevenirii şi combaterii fenomenului infracţional şi contravenţional, marea majoritate a infracţiunilor fiind constatate în flagrant, fapt ce a dus şi la recuperarea imediată a prejudiciului produs.

Au fost aplicate 782 sancţiuni contravenţionale, pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi pentru comerţ ilicit, în valoare de 129.100 lei. Totodată, în această perioadă, jandarmii au mai asigurat paza şi protecţia a 158 transporturi de valori, 372 transporturi corespondenţă clasificată, precum şi a 40 transporturi speciale ce au tranzitat judeţul Caraş-Severin.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu