Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Poliţiştii cărăşeni au organizat, în perioada 15 – 29 noiembrie, peste 80 de controale şi acţiuni pentru prevenirea tăierilor ilegale de arbori din fondul forestier şi au constatat 16 infracţiuni.

În cadrul acestor activităţi, oamenii legii au urmărit în special prevenirea tăierilor ilegale de arbori şi au fost organizate controale în care s-au verificat modul de înregistrare a materialului lemnos, precum şi consemnarea în documentele de însoţire a provenienţei reale a lemnului. Au fost executate 82 de acţiuni şi controale, dintre care 19 în fondul forestier, 61 pe drumurile publice şi două în pieţe şi târguri, în urma cărora au fost aplicate 62 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 33.000 lei.

În această perioadă au fost constatate 16 infracţiuni, din care 14 prevăzute de Codul Silvic şi două la alte acte normative. De asemenea s-a dispus confiscarea a 25,8 mc de lemn de lucru şi 52,9 lemn de foc, a cărui valoare se ridică la 13.900 lei. Întrucât se apropie sărbătorile de iarnă se apropie, poliţişti continuă acţiunile pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de pomi de Crăciun.

Adaugă comentariu