Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Direcţia de Sănătate Publică a verificat din nou proprietăţile fizice şi chimice ale principalelor surse de apă.

Monitorizarea calităţii apei nu este o activitate unilaterală a DSP, deoarece implică activ şi administraţiile publice locale – în cele mai multe cazuri proprietarul, beneficiarul şi distribuitorul apei.

„Există legislaţie în acest domeniu şi noi, la solicitarea administraţiilor verificăm potabilitatea, comunicând şi atenţionând rezultatele. La rândul dumnealor, aceştia afişează la loc vizibil lângă sursa de apă potabilitatea. Un izvor ce este potabil în acest moment poate fi contaminat în scurt timp şi avem şi probleme în mediul rural, la unele fântâni. În Reşiţa avem 18 izvoare, dintre care necorespunzătoare bacteriologic sunt şapte şi alte trei din punct de vedere fizic şi chimic. Cele potabile sunt pe Albăstrelelor, izvorul public de pe Făgăraşului, cele de la Renk (izvorul public şi forajul), de pe Mărului, şi cele trei izvoare publice de pe Butovăţ”, a precizat dr. Dragoş Luca, directorul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin.

Pe lângă cele necorespunzătoare bacteriologic sunt cele care conţin o concentraţie prea mare de fier – forajele din Parcul Copilului, Parcul Tricolorului şi Bd. Muncii. „Fierul este, în general un iritant gastric şi poate da, la un consum în timp, iritaţii şi chiar gastrite. Să sperăm că se vor lua măsurile necesare”, a mai amintit Luca.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu