Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Clubul Sportiv Școlar din municipiul de pe Timiș și Sebeș este o pepinieră importantă pentru fotbalul local.

Una dintre grupele de perspectivă este cea pregătită de profesorul Ion Bica, acesta ocupându-se de copiii născuți în anul 2005 și mai mici. Cu această grupă a participat în 2014 la Vest Liga, o competiție organizată la Timișoara, sub motto-ul „Pentru că noi iubim fotbalul!“, și adresată categoriilor de vârstă U8 și U9. La întrecerea organizată în premieră, Clubul Sportiv Școlar Caransebeș a participat la grupa de vârstă U9 (copii născuți în 2005 și mai mici). Micii gugulani s-au clasat la final pe locul al treilea.

Elevii profesorului Ion Bica au făcut etapă de etapă meciuri bune și au ocupat în final un binemeritat loc pe podiumul competiției ce a reunit 16 echipe la această categorie de vârstă. Este un semn că în municipiul de pe Timiș și Sebeș se muncește cu profesionalism, iar promovarea echipei FC Caransebeș în cel de-al doilea eșalon fotbalistic al țării poate crea o adevărată emulație în zonă. Vest Liga a fost o competiție utilă pentru puștii de la CSS Caransebeș, aceștia au tratat cu respect fotbalul și au fost răsplătiți. Locul al treilea este o performanță remarcabilă pentru acest grup unit, ce urcă treptele performanței.

Iată rezultatele înregistrate de CSS Caransebeș în acest turneu maraton (ordinea este aleatorie): 6-0 cu FC Hunedoara, 0-3 cu CSM Școlar Reșița, 0-1 cu CFR Timișoara, 1-0 cu Unirea Sânnicolau Mare, 7-0 cu Muncitorul Reșița, 7-0 cu Pobeda Dudeștii Vechi, 3-0 cu FC Ineu, 5-3 cu AS Recaș, 3-1 cu Viitorul Oradea, 4-1 cu Atletico Arad, 0-3 cu Juventus Timișoara, 4-0 cu FC Bihor, 5-0 cu LPS Banatul Timișoara, 6-0 cu CFR Simeria, 1-0 cu FC Lugoj.

Pentru CSS Caransebeș urmează o provocare în luna septembrie, tot la Timișoara, la categoria U9, „International West Cup“, organizată de FC Colterm. La întrecerea din 12-14 septembrie și-au anunțat participarea echipe din România, Serbia și Ungaria. Printre ele se va număra, evident, și CSS Caransebeș.

Marian Cărăvan