Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Grupa de juniori născuți între anii 2002-2003 de la CSM Reșița, antrenată de Dan Boltașiu, a început de o săptămână pregătirea de iarnă. Antrenorul Dan Boltașiu este foarte încrezător în șansele echipei sale de a se califica la faza de zonă.

De câteva luni de zile, centrul ce copii și juniori al clubului colaborează cu preparatorul fizic Nelu Botez și se încearcă aducerea viitorilor fotbaliști la un nivel superior de pregătire fizică, tehnică și tactică prin metode moderne de antrenamente.

„Coordonez grupa de juniori C de la CSM Școlar Reșița, iar pregătirea de iarnă am început-o pe data de 25 ianuarie. Suntem angrenați în Campionatul Județean U15 și suntem pe primul loc, la egalitate de puncte cu CSȘ Caransebeș. În acest campionat am fost învinși o singură dată de formația din Caransebeș, în rest, am obținut doar victorii. Obiectivul nostru este să câștigăm seria din care facem parte, iar apoi să mergem la faza de zonă la finalul acestui campionat. Jucătorii mei sunt foarte conștiincioși, respectă toate indicațiile mele și consider că am o grupă de copii foarte talentați. Câțiva dintre ei sunt selecționați periodic la echipa județului, șase dintre ei joacă pentru echipa județului la categoria de vârstă 2002, iar trei băieți evoluează pentru selecționata județului la categoria de vârstă 2003. În această perioadă de pregătire avem stabilite și câteva meciuri amicale. Vom juca cu Poli Timișoara, cu ASU Timișoara, încercăm să organizăm un joc și cu o echipă de juniori din Arad. Ne dorim să vedem la ce nivel suntem în comparație cu echipele din celelalte județe. CSM Școlar Reșița este antrenat într-un proiect de mărire al numărului de fotbaliști de la centrul de copii și juniori. Încercăm să formăm grupe de copii cu vârste cuprinse între 5-6 ani, vom merge să selecționăm copii de la grădinițe și școli. Este un lucru foarte benefic că s-a adus la centru și un preparator fizic, este vorba de Nelu Botez, iar pe această cale noi antrenorii împreună cu dânsul încercăm să aducem copii și juniorii la un nivel fizic superior. Colaborez foarte bine cu acest preparator încă din turul campionatului, de la venirea președintelui Viorel Lolea. Avem programe de antrenament diversificate, care constau în exerciții de mobilitate, exerciții pentru pregătirea fizică, tehnică, tactică și încercăm încă de la această vârstă fragedă a copiilor, să-i antrenăm cât mai bine. Munca noastră se va vedea în timp, avem programe stabilite pe mai multe etape, chiar în acestă săptămână am organizat antrenamente cu o intensitate mai mare, iar de săptămâna viitoare vom face antrenamente pentru mobilitate, pregătire fizică și chiar pregătire psihologică”, a declarat antrenorul Dan Boltașiu.