Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Metalul Reşiţa şi ASA Târgu Mureş au terminat la egalitate, 0-0, în Liga a II-a de fotbal, Seria a II-a.

Partida s-a disputat miercuri, în Valea Domanului, pe un teren greu. Formaţia reşiţeană, decimată de suspendări şi accidentări, cu zece jucători de bază absenţi de la acest joc şi cu ambii antrenori în tribună, a făcut totuşi faţă unui adversar cu pretenţii la promovarea în primul eşalon. ASA Tg. Mureş a dominat prima repriză, având ocazii clare, dar între buturi Pascal şi-a făcut datoria. Gazdele au replicat prin Enciu şi prin Octavian Vasile, pe finalul primei reprize. Actul secund a fost început mai bine de mureşeni, care şi-au creat ocazii periculoase, dar Pascal a fost şi de această pe fază, în minutul 48 respingând şutul lui Wiafe, după care defensiva înlătură pericolul din careu, unde mingea ajunsese la Szilagyi. Metalul a revenit şi a jucat mai bine în actul secund, având în Octavian Vasile un jucător foarte activ pe partea dreaptă şi în Marco Enciu principalul pericol pentru poarta lui Botoşer. De altfel, Enciu a şi solicitat în două rânduri penalty, fără însă a-l îndupleca pe arbitrul Teodor Crăciunesu.

„Important este să mai recuperăm din jucătorii accidentaţi sau dintre cei suspendaţi, dacă cei de la federaţie vor judeca cu dreptatea în mână, a spus antrenorul Marian Pană. Încercăm să ne refacem şi să câştigăm jocul de sâmbătă, cu CSU Craiova”.

Metalul Reşiţa: Pascal – Tomozei, Potopea, Apostol, Vătăjelu – Octavian Vasile (min. 90, B. Văcărescu), Breşneni, Vaştag, Liuba – Enciu, Făgărăşanu (min. 90+3, Cl. Ştefan).

ASA Tg. Mureş: Botoşer – Bold, Gugu, Heil, Szilagyi – Buhăescu, Onicaş, Vîrtic, Bumba (min. 90+2, Patriche) – Wiafe Danquah (min. 46, Buhuşi; min. 80, Roman), Creţu.

De menţionat faptul că reprezentanţii presei au fost opriţi la poarta stadionului înainte de meci, nefiind lăsaţi să intre pe motiv că le lipseau acreditările din partea clubului. Acestea urmau să fie valabile începând de la meciul cu CSU Craiova, şi au fost eliberate cu doar zece minute înaintea startului partidei cu ASA Tg. Mureş.

Carmen Dobre