Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Formația secundă din Valea Domanului este înscrisă în Liga a IV-a de fotbal, Caraș-Severin.

Odată cu apariția unei echipe de Liga a II-a în Valea Domanului, oficialii noii grupări bănățene s-au gândit și la viitor. Astfel, pe lângă formația ce activează în eșalonul al doilea al fotbalului românesc, a apărut și o echipă secundă, Metalul II Reșița, înscrisă în Liga a IV-a Caraș-Severin la fotbal. Alcătuită din jucători care anul acesta se încadrau în categoria de vârstă a Juniorilor A (17-18 ani), formația pregătită de Dan Potocianu ocupă locul 3, cu 20 de puncte, cu unul mai puțin decât liderul Metalul Oțelu Roșu. În cel mai recent meci disputat în campionat, Metalul II a învins pe Semenicul Văliug, cu scorul de 4-3.

„Cred că suntem pe un drum bun, a spus antrenorul Dan Potocianu. Dacă am început puțin mai greu, în schimb am încercat să ne adaptăm din mers și cred că am reușit până la urmă. Câștigăm de la meci la meci, asta e îmbucurător, începem să ne maturizăm. Dar încă plătim tribut unor copilării, care, având în vedere că la anul vor fi seniori, trebuie să dispară din jocul lor, pentru că poate la nivelul ăsta mai păcălim pe unii pe alții, dar la seniori greșelile ne vor costa. Este un grupă omogen, cu toate că am pierdut în vara asta vreo patru-cinci jucători, unii au terminat, unii au ales să se transfere în altă parte, alții s-au mutat cu școala la Timișoara. Fără patru-cinci jucători cred că ne descurcăm totuși onorabil. Pe de o parte era bine ca această grupă să continue în Campionatul Național de Juniori, pe de altă parte nu era bine. Da, pentru că vroiam și eu să văd la ce nivel ne situăm când jucăm la aceeași categorie de vârstă cu celelalte adversare, și nu, pentru că jucând de trei-patru ani la juniori am început să ne plafonăm și aveam nevoie totuși de o schimbare. Cred că, dacă nu 100%, cel puțin 80% a fost bună această trecere în Liga a IV-a.”

Dan Potocianu se ocupă de zece ani de pregătirea copiilor și juniorilor în Valea Domanului și se poate mândri cu un turneu final, în 2007, la Juniori B, cu o grupă din care făcea parte poate cel mai bun produs din ultimii ani din fotbalul reșițean, Dean Beța, actualul jucător al formației de prima ligă Petrolul Ploiești.

1 Comment

  1. Cea mai mare tampenie mutarea grupei de juniori A in campionatul judetean!!! Dar daca ma gandesc bine de ce sa dea Resita un nou Panduru, Chivu, Ciocoi, Szijj, Ciucur, Doana, Moti sau Beta unei echipe de mercenari veniti de aiurea!

Adaugă comentariu