Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Proiectele depuse pe infrastructură de Consiliul Judeţean Caraş-Severin nu au cum să rateze finanţarea europeană.

Sorin Maxim, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest, s-a aflat zilele trecute la Reşiţa unde, alături de preşedintele Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu, a semnat contractele de finanţare pentru reabilitarea termică a Spitalului Judeţean, Staţionarele II şi III. La final, cei doi au susţinut o conferinţă de presă, în cadrul căreia s-au arătat încrezători vizavi de finanţarea proiectelor depuse pe actualul exerciţiu bugetar la ADR Vest, dar şi pentru cele depuse pe SUERD, o linie pentru judeţele riverane Dunării. Cu acest prilej, Silviu Hurduzeu a prezentat şi stadiul în care se află proiectele pentru DJ 608 şi DJ 572, precizând că pentru tronsonul Rusca Teregova – Cornereva – Plugova – DN 6 vizita în teren a reprezentanţilor ADR Vest, care este o etapă precontractuală, a avut loc săptămâna trecută, urmând ca cea pentru ruta Comorîşte – Berzovia să se facă zilele acestea. De altfel, preşedintele CJ a mai precizat că cele două proiecte au trecut de prima etapă de verificare.

Legat de proiectele depuse pe SUERD – respectiv DJ 571 şi DJ 571a – acestea se află încă în evaluare, care se face însă la nivelul ADR Nord-Vest. „Aceste două proiecte sunt singurele depuse de regiunea noastră pe SUERD şi sunt încă în faza de evaluare, care însă nu se face la nivelul ADR Vest. Şi în acest caz am trecut de prima etapă. Din ceea ce ştiu, pentru că am discutat şi cu domnul Maxim, este supracontractare pe proiectele depuse pe SUERD“, a punctat Hurduzeu.

În altă ordine de idei, drumul care face legătura cu judeţul Timiş – DJ 684 – intră în categoria proiectelor rezervă. Cu alte cuvinte, până nu se va încheia perioada de contractare, pentru a vedea sumele de bani rămase, nu se va putea semna proiectul. La rândul său, Sorin Maxim s-a declarat optimist în privința finanțării acestor proiecte, fie că acest lucru se va întâmpla în 2018 sau în 2019. „Eu aş putea să spun aşa, ca o informaţie neasumată încă pe cifre şi pe decizii la nivel de program, că am convingerea că toate proiectele care au fost depuse vor ajunge să fie finanţate, chiar dacă nu în prima etapă, în care trec cele care au fost listate şi aprobate, dar, cu siguranţă, vor fi toate finanţate într-o perioadă nu foarte lungă de timp. Dacă nu la finalul anului, cu siguranţă la începutul lui 2019, iar până la sfârşitul programului vom beneficia de toţi banii pentru toate proiectele deja realizate“, a subliniat Maxim.

Adaugă comentariu