Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – ADR Vest a organizat joi un tur al proiectelor implementate prin Regio-POR 2014-2020 în județul Caraș-Severin.

„După Hunedoara, astăzi, împreună cu reprezentanții mass-media, am vizitat proiecte implementate prin Regio-POR 2014-2020 în județul Caraș-Severin. Vom continua cu celelalte județe din regiunea noastră, pentru că este important să vedeți ce înseamnă această oportunitate, finanțările europene, pentru dezvoltarea Regiunii Vest. În Caraș-Severin, iată, avem proiecte de infrastructură rutieră și pietonală, pentru drumuri mai bune, piste de biciclete, modernizarea transportului public, lucrări de eficientizare energetică, reabilitări de școli și spitale, lucrări în zona de patrimoniu sau firme care au crescut și și-au dezvoltat activitatea accesând fonduri europene prin acest program, ca să ofer doar câteva exemple. Avem 510 proiecte în implementare în Regiunea Vest, prin Regio-POR 2014-2020, iar 69 dintre ele, cu o valoare nerambursabilă de 146 de milioane de euro, au fost contractate în județul Caraș-Severin. Tot aici, alte 47 de proiecte, vorbim de încă 114 milioane de euro, cu cele depuse în cadrul apelurilor SUERD inclusiv, se află în evaluare sau precontractare. Vor urma deci și altele, ceea ce ne bucură, și vrem să le vedem cât mai repede puse în practică”, a declarat directorul general al ADR Vest, Sorin Maxim.

Proiectele vizitate au fost:„Proiect complex de revitalizare a zonei centrale a Municipiului Reșița”; „Reabilitarea energetică a Colegiului Național Traian Lalescu, Reșița”; „Construire și dotare service auto ROMCRET”; „Creșterea competitivității a Superfit SRL prin dotarea cu echipamente moderne”.

L.A.

1 Comment

  1. Proiecte, proiecte si iar’ proiecte…Cand se va intâmpla ceva, efectiv ?? Cand se va realiza ceva concret ??!! Cat mai dureaza toata vorbaria, promisiunile, proiectele etc. ??!!

Adaugă comentariu