Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Aceasta a fost ambianța luni seara în plin centrul Caransebeșului, unde pompierii militari ai Detașamentului din municipiu, supervizați de comnadantul Cosmin Ilie, au desfășurat un nou exercițiu. Asta, după ce cu doar două zile în urmă aceiași salvatori urcau pe Muntele Mic pentru o altă acțiune asemănătoare, un exercițiu de salvare a unor turiști.

De data aceasta, acțiunea s-a derulat chiar în clădirea veche de mai bine de 110 ani a Primăriei Caransebeș, unde pompierii militari au avut de intervenit la un incendiu în podul imobilului monument istoric.

Detașamentul de Pompieri Caransebeș a fos solicitat pentru lichidarea unui incendiu la podul Primăriei Caransebeș, ne-am deplasat la fața locului cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă de 5000 de litri și o ambulanță SMURD. Pentru lichidarea și localizare am creat un dispozitiv cu doua linii, iar pentru extragerea unei victime situată la etajul 1 al clădirii, pe un balcon, am folosit niște tehnici de salvare cu ajutorul unor scări culisabile. Din punctul meu de vedere, personalul Detașamentului a executat toate operațiunile conform procedurilor, având în vedere că a fost un exercițiu am încercat să nu ne grăbim și să parcurgem toți pașii acțiunii. În fiecare lună avem programat minim un astfel de exercițiu la diferite instituții din Caransebeș”, ne-a declarat locotenentul Marius Troacă, locțiitorul comandantului Detașamentului de Pompieri Caransebeș.

Exercițiul a beneficiat și de sprijinul Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al Primăriei Caransebeș, la acțiune fiind prezenți și primarul Felix Borcean și viceprimarul Marius Isac.