Caraş-Severin, Romania

MUNTELE MIC – Aproximativ 40 de autovehicule au rămas blocate în dimineaţa de vineri, 6 ianuarie, pe drumul de acces către Muntele Mic, din cauză că nu au luat în seamă restricţia impusă pe acea rută, instituită cu data de 23 decembrie 2011.

Aşa cum v-am mai informat, din pricina pericolelor pe care le-ar putea întâmpina turiştii care doresc să ajungă în staţiune, respectivul drum este închis atunci când condiţiile meteorologice o impun, de către administratorul acestuia.

„Nu au luat în seamă acest lucru şi au urcat pe propria lor răspundere. Din acest motiv, 30-40 de maşini au rămas blocate pe drumul de acces spre Muntele Mic. Niciun turist nu este în pericol, dar unul dintre ei a urcat cu maşina, intenţionând să ajungă chiar pe pârtie. Rolul nostru este să protejăm turiştii, aceştia pot coborî oricând, în siguranţă, cu telescaunul. Maşinile nu ţin de rolul nostru. Dacă au urcat pe proprie răspundere, să şi-o asume“, a precizat Valentin Balaban, şeful Serviciului Salvamont Caraş-Severin.

Prefectul judeţului Caraş-Severin, Octavian Ţunea, a convocat conducerea Poliţiei Rutiere, a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi a Serviciului Salvamont pentru a dispune organizarea de echipaje mixte care să conlucreze pentru evitarea creării de ambuteiaje în acea zonă.

Se pare că turiştii au luat indicatoarele de restricţie a circulaţiei şi au continuat să ruleze pe drumul închis traficului. Din pricina ninsorii abundente, utilajele pentru deszăpezire nu au putut să-şi desfăşoare activitatea în primele ore de la crearea ambuteiajului.

„Echipajele de jandarmi sunt prezente pe respectiva rută în weekenduri, de vineri , de la ora 16.00. Cei care au rămas blocaţi, au făcut-o pe propria răspundere“, a precizat plutonierul Marius Săndulescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin.

În urma convocării amintite, se pare că echipajele mixte vor acţiona pe toată perioada iernii pentru a monitoriza respectarea interdicţiei rutiere pe drumul de acces.

Adaugă comentariu