Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Municipalitatea reşiţeană a luat primele măsuri pentru punerea în siguranţă a terenului şi pentru monitorizarea alunecării de teren din zona străzii Aviatorilor.

În urma unei alunecări de teren produse joi, 15 ianuarie, în zona străzii Aviatorilor din municipiu, o echipă din cadrul Primăriei Reşiţa s-a deplasat la faţa locului pentru a a face o analiză a situaţiei şi pentru a stabili ce măsuri trebuie luate. Ulterior, a fost convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul căruia a fost prezentată situaţia din teren şi s-a decis efectuarea unei noi deplasări.

„Astfel, responsabili din cadrul municipalităţii s-au deplasat în zonă împreună cu un topometrist, un proiectant şi un geolog pentru a stabili măsurile minime de punere în siguranţă, în vederea reducerii efectelor alunecării de teren. Precizăm că nu s-au produs pagube însemnate şi nu au fost afectate major gospodării. În cursul zilei de 16 ianuarie, primarul municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu, şi o echipă din cadrul administraţiei publice locale s-au deplasat în zonă pentru a verifica modul de realizare a lucrărilor minime de punere în siguranţă a terenului (realizarea unui dren pentru preluarea apelor şi fixarea de martori pentru monitorizarea alunecării de teren). În cel mai scurt timp, se vor estima lucrările de intervenţie necesare în această situaţie de calamitate“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Adaugă comentariu