Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În dimineaţa zilei de vineri, 13 iulie a.c., pe una din străzile staţiunii timişene am întâlnit trei atleţi reşiţeni, însoţiţi de prof. Iosif Măzăran. Se pregăteau pentru primul antrenament.

Era ora 7.30. Şi Marius Cocioran unul dintre olimpicii români, însoţit de juniorul Robert Laţcu şi de „iepuraşul“ Ionuţ Cireşan, se pregătea pentru a parcurge circa 35 de km. Pe jos. A ales traseul Buziaş-Reşiţa, până la Silagiu şi retur, după ce s-a consultat cu prof. Iosif Măzăran. A plecat doar cu biciclistul Ionuţ, un însoţitor foarte important, elev în clasa a X-a la Liceul „Traian Vuia“ Reşiţa, un mărşăluitor de perspectivă, care îi asigură apa minerală, vitaminizarea şi… susţinerea morală. Pentru că în 11 august a.c. va lua startul în cursa vieţii lui, cea de 50 km marş. Un start râvnit de toţi sportivii de mare performanţă, de pe mapamond, indiferent de probe.

Ei bine, pentru Marius Cocioran drumul spre gloria sportivă nu a fost uşoră, fiind presărat cu multe obstacole, de la cele personale, în special, până la cele care le presupune proba de marş.

La 19 ani a fost nevoit să-şi „croiască“ viaţa de unul singur, fiindcă părinţii săi l-au părăsit mult prea prematur, la interval de doar ani, tatăl fiind victima unui accident de muncă nefericit, mama răpusă de o boală nemiloasă. A avut totuşi tăria să meargă mai departe. Numai el ştie cum. Cert este că s-a retras în sport. A strâns din dinţi şi a continuat lupta cu… marşul. Iar visul i s-a împlinit. Merge la Olimpiada de la Londra 2012! Încununat de o serie de trofee naţionale şi internaţionale. O mare performanţă pentru el şi pentru mândria părinţilor lui, care îl veghează…

„Nu am emoţii, deocamdată, ne-a mărturisit Marius Cocioran, legitimat la C.S.M.-C.S. Universitatea Reşiţa, absolvent al Facultăţii de Inginerie şi student la Educaţie Fizică şi Sport. Poate că mă concentrez pentru o pregătire cât mai bună, pe final de stagiu“.

„Trăiesc alături de acest băiat de 15 ani, a precizat prof. Iosif Măzăran. Are un caracter exemplar. E o mare satisfacţie să lucrezi cu un asemenea sportiv“.

Şi Rusalin Fîc, directorul general al C.S. Municipal Reşiţa, are numai cuvinte de laude şi de apreciere a activităţii sportive pe care o slujeşte Marius Cocioran: „Este un sportiv emblematic pentru clubul nostru. Vom face tot posibilul să-i asigurăm şi un loc de muncă, după terminarea facultăţii. Am fost şi rămânem alături de el“.

Marius Moraru

Adaugă comentariu