Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Tăierile masive de pădure din Munții Țarcu s-au transformat în ultima vreme într-un adevărat dezastru ecologic.

Cel puțin așa susțin reprezentanții Clubului Montan Caransebeș, care au monitorizat zona zilele trecute. Mai concret, aceștia au semnalat un caz înregistrat chiar în weekend: tăieri necontrolate în zona Șaua Jigoriei, principala poartă de acces spre zona turistică Țarcu.

De altfel, potrivit celor de la Clubul Montan, traseul marcat cu bandă roșie unde au avut loc tăierile figurează în nomenclatorul de trasee turistice din cadrul Biroului de Turism Caraș-Severin.

„Din păcate, zona cuprinsă între Borlova și Șaua Jigoriei este supusă unei agresiuni forestiere fără precedent. Au apărut drumuri făcute de buldozere prin pădure, iar potecile turistice sunt afectate. Este ca un dezastru ecologic, dar și o lovitură puternică dată turismului din zona Banatului. Pentru cei care nu știu, Șaua Jigoriei este principala poartă de acces către Cuntu și Țarcu și este regretabil ca acum să rămână acolo doar un peisaj dezolant, un adevărat cimitir al copacilor”, spun iubitorii de munte din Caransebeș.

Reprezentanții Clubului Montan adaugă că vor continua să semnaleze aceste agresiuni asupra mediului prin intermediul rețelelor de socializare, pentru a le face cunoscute în intreaga lume. Aceștia precizează că au fost sesizate deja și organismele cu competențe în protecția mediului, pentru că ar fi păcat ca județul Caraș-Severin să pățească precum alte zone, care au rămas fără păduri.

Lidia Almăjanu

2 Comments

  1. cine nu isi prmite o plinbarepna la tarcu sa edua la Anina ca si acolo se taie in prosie

  2. Nu taiau ei acolo, daca nu aveau verde de la ,,CAPII judetului”.Nimeni nu-si risca pielea fara sa aiba o portita de scapare s-au pe cineva,,in spate”.Sa nu uitati ca organele cu drept de control sunt tot sub ,,COITELE CAPILOR”Nu au voie sa constate prea mult caci nu mai stau mult pe scaunul de la locul de munca. Asa ca fratilor, luativa gindul ca cineva va fi ,,Jupuit”.

Adaugă comentariu