Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sâmbătă, 27 aprilie, Casa de Cultură a Sindicatelor a găzduit, de la ora prânzului, Conferinţa judeţeană de alegeri a Partidului Naţional Liberal.

Invitaţi, alături de reprezentanţii cărăşeni, au fost vicepremierul şi ministru al Finanţelor Publice – Daniel Chiţoiu, ministrul Muncii – Mariana Câmpeanu, parlamentarul european Norica Nicolai, ministrul delegat pentru relaţia cu Parlamentul – Mihai Voicu, Mihai Stănişoară – deputat de Mehedinţi şi alţi parlamentari din judeţele regiunii Vest.

Alături de aceştia s-au aflat vicepreşedintele PNLSorin Frunzăverde, parlamentari liberali, şi, alături de colegii de coaliţie, reprezentanţi ai PSD. Moderator al conferinţei, proaspătul preşedinte al filialei cărăşene a PNL, Marcel Vela, a precizat că „a fost un eveniment important pentru formaţiunea politică, la care am avut bucuria să primim invitaţi de marcă. Ne aşteaptă un mandat de patru ani într-o structură nouă de conducere a Partidului Naţional Liberal – filiala Caraş-Severin, un mandat în care, în primul rând, va trebui să consolidăm poziţia de lider politic pe care PNL o are în acest moment în judeţ, să ne implicăm în campaniile electorale viitoare, să depunem toate eforturile, să facem toate diligenţele astfel încât Guvernul USL, reprezentanţii noştri din Parlament, demnitarii din agenţii sau ministere să fie alături de filiala Caraş-Severin de nevoile aleşilor locali, de conducerea Consiliului Judeţean, şi în mod implicit alături de cetăţenii din Banatul de Munte. Acum există aşteptări, există perspective favorabile, în această săptămână a fost publicată în Monitorul Oficial OUG ce reglementează tot ceea ce înseamnă dezvoltare locală şi regională, ce ţine atât de zona rurală cât şi de cea urbană, de reţelele judeţene, de infrastructură. Un proiect amplu pe care Guvernul USL îl va implementa la nivel naţional. Dincolo de promisiunile pe care USL şi le-a onorat în legătură cu salariile şi pensiile, cu grupele de muncă, sunt perspective optimiste pe care le aşteptăm şi noi ca lideri politici,dar în mod esenţial sunt aşteptări ale celor care ne-au votat. Cred că următorii ani vor fi pozitivi pentru România, în care ne vom recupera din pierderile economice şi decalajele pe care le-am înregistrat în perioada guvernărilor anterioare, astfel încât să reînvăţăm să zâmbim, să visăm frumos şi să devenim optimişti“, a declarat Marcel Vela.

În cadrul conferinţei au fost prezentate rapoartele Biroului Teritorial, al Comisiei de Onoare, al Comisiei de cenzori şi alegerile pentru noul birou politic teritorial judeţean pentru funcţiile de preşedinte şi membri ai comisiei de onoare şi arbitraj şi ai celei de cenzori.

Tot sâmbătă a fost validat ca membru al Partidului Naţional Liberal şi rectorul Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa, Doina Frunzăverde. „Este un moment de bilanţ pentru Dreapta românească. Există câteva teme şi provocări politice în guvernarea pe care am adus-o din Caraş-Severin – Constituţia, şi va trebui să stabilim foarte clar ce fel de republică vrem, şi acesta e un subiect de dezbatere profundă şi regionalizarea – care are, din punct de vedere al Reşiţei şi Caraş-Severinului, un precedent – singurul act scris este proiectul de lege pe care l-am iniţiat în Consiliul de dezvoltare regională. Regionalizarea nu are drept miză atragerea de fonduri europene pentru că judeţul a derulat, în ultimii cinci ani, fonduri de 531 de milioane de euro, bani aduşi de Consiliul Judeţean. Miza reală a regionalizării este descentralizarea şi este nevoie şi de voinţă politică. Am făcut o lege europeană profund descentralizatoare, bazată pe principiul subsidiarităţii şi am preferat s-o facem noi decât cineva de la Bucureşti“, a declarat vicepreşedintele PNL, Sorin Frunzăverde.

„Prezint aici şi salutul preşedintelui PNL, Crin Antonescu, cel care şi-ar fi dorit să se afle acum la Reşiţa. Filiala de aici este una dintre cele mai puternice ale Partidului Naţional Liberal. De aceea mulţumesc vicepreşedintelui Sorin Frunzăverde pentru decizia pe care a luat-o acum un an de zile de a ni se alătura, ca şi lui Mihai Stănişoară. Au fost etape premergătoare unificării Dreptei româneşti. Nu poate fi vorba despre zvonurile desfiinţării USL. Cine va rupe Uniunea Social-Liberală pierde guvernarea. Adică partidul care rupe USL-ul pleacă de la guvernare, pentru că aşteptarea şi încrederea populaţiei este atât de mare în USL“, a amintit vicepremierul Daniel Chiţoiu.

Flavius Rotariu

7 Comments

  1. Nu pot fi de acord cu Nicoleta si cu nici unul din necivilizatii judetului. Conditia de a fi civilizat presupune toleranta. Apoi mai este ceva, ceva foarte important: argumentul. Cei din fotografie sunt alesi de cei 52% cati au mers la vot. Eu nu am votat, nu sunt interesat ce este si ce va fi e aceste meleaguri, insa am voie sa ma exprim cand cineva trece brusc din epoca internetului in epoca pietrei.

  2. Incompetenti,paraziti ,profitori,singurul obiectiv pe care-l au sa tina de posturile lor pentru beneficiul personal si nicidecum pentru bunastarea oraselor sau judetului lor ?
    Paduchi si lichele !

  3. va salut, respectuos! vad ca aveti o usurinta a scrisului,felicitari! daca ma puteti ,ajuta ,as fii recunoscator.nu am cum sa intreb , dar d-tra ca jurnalist ,puteti intreba -in stanga , dreapta…de 4ori am auzit , la rand in autobuz ca: TOTI politicienii -cu functii-fosti ori actuali, s-au hotarat la ceas de seara- sugerand alesilor locali, ca acum prin vara sa invite la noi la resita pe mai marele de la europa dragul si frumosul de portughez cel de la nato ,doar am facut tunuri si inaitea primei conflagratii mondiale,secretarul general onu,pe distinsa si onorabila cancelar .pe vesnica regina a regatului unit al marii britanii,pe regele mihai,chiar si pe d-l bus, doar el a adus curcubeul.LA lista sunt chiar si cei 3 presedinti ai romaniei, si nu in ultimul rand toti prim ministri-ai tarii,ai romaniei.alesii-locali doresc sa achizitioneze 4 munti de rugina de la operatorul economic de langa podul govandari ca sa dea cu tifla la toti cartitorii de aiurea si sa-i duca langa locomotive -ca sa arate ce au facut in 23 de ani -.nu se tine festivitatile fara p. roman a dansul a facut cea mai tare privatizare si prima- vezi csr-intrebatii pe totide mai sus daca e adevarat.de aici am inteles ca se cam cearta primarii.. care sa ia ….cuvantul . o fii adevarat?..locomotive,200de ani – industrie-23 de ani…PRIMARUL parisului nu vine,el are turnul, de frica sa nu ne dea turnul…PE FIERUL ALA VECHI EI STIU SA FACA EURO!!!!!cu modesie puteti sa-i intrebati?pa si la mai bine!

  4. Cei care comenteaza aici trebuie sa stie ca NICIODATA pana acum PNL nu a fost conducatorul absolut al Statului asa cum au fost PSD 2000-2004, PDL 2010-2012, avand si functia de Presedinte si avand majoritate in Parlament fara UDMR. Daca cei din fotografie nu au Dosare de urmarire penala poate fi din doua motive: 1) sunt cinstiti 2) Justitia PSD+PDL a fost incapabila.

  5. Podsecalnikov Reply

    Vela ales/reales, frunzaverde sprijina pe Vela, vela sprijina alegerea/realegerea lui frunzaverde. vela si frunzaverde se iubesc la infinit, sunt realesi pe viata, vela&frunzaverde sunt oameni de succes, vela&frunzaverde prospera. Caras-Severin-ul NU. La Sebes Daimler Benz investeste 300 de milioane de euro, la Resita sunt disponibile 27 de locuri de munca. POLITICIAN=JEG!!!

Adaugă comentariu