Caraş-Severin, Romania

ZORLENŢU MARE – Aşa o descriu, în câteva cuvinte, reprezentanţii Instituţiei Prefectului, care au trecut pragul femeii, pentru a o felicita pentru frumoasa vârstă, de 100 de ani.

Anul trecut, Ministerul Afacerilor Interne a demarat campania „O viață cât un centenar“, prin care îi sărbătorea pe românii care împlineau venerabila vârstă de 100 de ani. Proiectul a avut ca scop mediatizarea poveştilor de viaţă ale celor născuţi în anul Marii Uniri, pentru a-i cunoaște, a le asculta poveţele și pentru a învăța din experiența unui centenar trăit în România. „L-am felicitat atunci pe domnul Iosif Vidu din comuna Lăpuşnicu Mare, singurul cărăşean de aceeaşi vârstă cu ţara sa. În semn de prețuire pentru cetăţenii judeţului care aniversează un secol de viaţă, Instituţia Prefectului – judeţul Caraş-Severin, alături de structurile Ministerului Afacerilor Interne, continuă şi în 2019 acest demers“, ne informează autoritatea judeţeană

De altfel, Maria Mezin din comuna Zorlenţu Mare a împlinit zilele trecute venerabila vârstă de 100 de ani. Iar curtea i-a fost umplută, săptămâna aceasta, de cei care au vrut s-o felicite. Matei Lupu, prefectul judeţului Caraş-Severin, împreună cu inspectorii şefi ai structurilor judeţene ale Ministerului Afacerilor Interne, primarul comunei, copii, nepoţi, strănepoţi, stră-strănepoţi, dar şi o parte semnificativă din comunitatea în care trăieşte de un secol, i-au fost alături pentru a-i spune împreună „La mulţi ani!“.

„Viaţa nu a fost întotdeauna uşoară pentru «maica Maria», aşa cum îi spun apropiaţii, însă, cu înţelepciune şi seninătate, a găsit modalitatea de a depăşi momentele dificile. Un suflet frumos, un om cald şi blând, dar puternic, după cum o descriu cei care o cunosc, maica Maria este, la 100 de ani, iubită şi preţuită de toţi cei din jur, iar noi îi mulţumim că ne-a primit cu drag în casa ei şi îi dorim încă mulţi ani de-acum înainte!“, transmite Instituţia Prefectului.

A.M.

Adaugă comentariu