Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – În urma analizei efectuate la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin pe linia circulaţiei rutiere, în primul semestru al acestui an s-a constatat o scădere al numărul total al accidentelor cu victime, înregistrându-se 143 faţă de cele 154 din aceeaşi perioadă a anului trecut.

În urma acestor accidente a rezultat decesul a 11 persoane (cu patru mai puţin decât în primul semestru al anului trecut), rănirea gravă a 76 de persoane (cu două mai multe) şi rănirea uşoară a 144 (zece în plus faţă de anul trecut).

Principalele cauze generatoare, în perioada analizată, sunt nerespectarea regimului legal de viteză şi neadaptarea acesteia la condiţiile de drum (32 accidente- în scădere cu 15 accidente). Pe locul al doilea se înregistrează indisciplina pietonală (traversare neregulamentară sau pietoni pe partea carosabilă), 18 accidente.

A treia cauză o reprezintă neacordarea de prioritate între vehicule (12). Acţiunile organizate de poliţiştii rutieri cu aparatele de supraveghere video au drept scop reducerea victimizării din accidentele rutiere produse pe fondul nerespectării normelor referitoare la circulaţia pe drumurile publice.