Caraş-Severin, Romania

Dintre acestea, 486 de cereri au fost pentru paşapoarte electronice, iar 363 pentru eliberarea paşapoartelor temporare. „A crescut acest număr, deoarece sărbătorile şi apropierea verii aduc cu ele această situaţie. În plus, cetăţenii români care lucrează în străinătate au venit de Paşte şi şi-au înnoit paşaportul“, a precizat comisarul şef Mircea Panete, şeful serviciului.

103 cereri au fost depuse de cetăţenii cărăşeni la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României din străinătate. Au fost constatate 13 contravenţii, cel mai des întâlnită fiind pierderea paşaportului sau deteriorarea acestui act. „În cazul în care cetăţeanul acuză furtul paşaportului, el trebuie să prezinte o dovadă că a reclamat acest lucru la secţia de poliţie (dacă e în România) sau la poliţia statului unde s-a petrecut furtul. Această situaţie nu se sancţionează contravenţional“, a mai amintit cms. şef Panete.

Amenzile se aplică doar în cazul în care actul pierdut este încă în termen de valabilitate. Au fost eliberate cetăţenilor la ghişeu 642 de paşapoarte, 274 dintre ele fiind electronice. Suspendarea dreptului la libera circulaţie a fost solicitat în 77 de cazuri de către instanţele competente. Dacă cetăţenii amintiţi în sesizări aveau paşaport valabil, acesta a fost retras, iar în celelalte situaţii au fost efectuate menţiuni în evidenţă.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu