Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Tutunul fără accize, CD-urile piratate şi alimentaţia publică, în topul evazioniştilor cărăşeni.

În primul semestru al anului 2013, lucrătorii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin au acţionat pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniile economico-financiare, fiind organizate 398 de acţiuni şi constatate 606 infracţiuni.

În vederea protejării bugetului consolidat pe linia combaterii evaziunii fiscale au fost întocmite 135 dosare penale, infracţiunile pe această linie au cunoscut o creştere de 19 fapte faţă de perioada similară a anului trecut. Poliţiştii au efectuat 32 de percheziţii la sediile unor firme şi la domiciliile unor administratori de societăţi comerciale, fiind ridicate sume importate de bani.

Pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor din domeniul vamal, respectiv a contrabandei cu produse din tutun, au fost constatate 63 de infracţiuni, din care 39 de contrabandă şi 24 alte fapte sancţionate de Codul Fiscal.

Cu ocazia acţiunilor pe acest domeniu au fost confiscate aproximativ 600.000 ţigarete în valoare de circa 280.000 de lei şi indisponibilizate trei autovehicule folosite la comiterea de infracţiuni. În ceea ce priveşte respectarea drepturilor de autor, au fost executate acţiuni la societăţi comerciale, dar şi la diferite persoane fizice în legătură cu care existau date şi informaţii că deţin, multiplică, implementează sau comercializează produse dintre cele protejate prin lege. În total, au fost constate un număr de 50 infracţiuni.

În domeniul silviculturii a fost începută urmărirea penală într-un număr de 11 dosare penale, pentru săvârşirea unui număr de 16 de infracţiuni, iar în alimentaţia publică şi turism au constatate 55 de infracţiuni, întocmindu-se 30 de dosare penale.

Adaugă comentariu