Caraş-Severin, Romania

OȚELU ROȘU – Câteva sute de angajaţi de la Ductil Steel Oţelu Roşu, principalul agent economic al zonei, au fost trimişi acasă.Asta, după ce stocurile de materie primă au fost epuizate, ceea ce a dus la imposibilitatea continuării activităţii de producţie. Potrivit reprezentanţilor societăţii de la Oţelu Roşu, situaţia înregistrată a fost cauzată de condiţiile meteorologice extrem de dificile din ultimele săptămâni, care au îngreunat aprovizionarea unităţii cu materie primă, mai ales în ceea ce priveşte fierul vechi.

„În ultimele câteva zile, când transporturile din România au fost paralizate din cauza viscolului şi a temperaturilor extrem de scăzute, combinatele au folosit materiile prime din stocurile de iarnă, care au fost epuizate. Judecând după prognozele meteo, vremea ne va permite să reluăm în curând aprovizionarea“, se precizează într-un comunicat de presă semnat de directorul general al Mechel, Andrei Deineko

În momentul de faţă, combinatul de pe Valea Bistrei încearcă să-şi refacă stocul de materie primă şi achiziţionează non-stop fier vechi, însă cantităţile aflate în depozite nu permit încă reluarea producţiei la un nivel ridicat. În aceeaşi situaţie cu Ductil Steel Oţelu Roşu se află, începând de luni, şi Mechel Târgovişte, încă o societate deţinută de gigantul rus al oţelului, după ce săptămâna trecută alte două unităţi Mechel din România, Ductil Steel Buzău şi Mechel Câmpia Turzii, au fost nevoite să-şi întrerupă temporar activitatea, din cauză că au rămas fără materie primă.

Nina Curița

Adaugă comentariu