Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Consilierii judeţeni au votat modificarea statului de funcţii în Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa.

Hotărârea afectează, per total 129 de funcţii contractuale vacante, ce vor fi transformate. Prin încetarea raporturilor de muncă (demisie, pensie de limită de vârstă) posturile care se vacantează sunt dedicate cadrelor medii sanitare şi personalului auxiliar (infirmier, liftier etc).

„În vederea organizării concursului pentru ocuparea posturilor vacante necesită vechime în specialitatea studiilor. Este necesară şi oportună modificarea statului de funcţii prin transformarea a 129 de funcţii contractuale şi de execuţie. De exemplu, două posturi de psiholog se transformă în psiholog stagiar, 16 de asistent medical principal, de asemenea, în debutant, 69 de posturi de asistent medical sunt ajustate pentru debutanţi, la fel şi pentru cele de infirmieri, registrator, statistician, liftier etc. Modificările au loc în cadrul numărului maxim de posturi aprobat cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate prin bugetul pe 2014“, a precizat dr. Dumitru Secăşan, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă.

„E paradoxal şi nefericit să facem această transformare dar, după ce s-au înregistrat plecări în sistem şi prevederile legale sunt destul de restrictive, este o soluţie propusă de manager pentru buna desfăşurare a activităţii în spital“, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde.

Soluţia pentru angajarea personalului auxiliar şi a cadrelor medii sanitare ar veni, astfel, cu ajutorul absolvenţilor şcolilor de profil care nu au experienţă în domeniu pentru posturile iniţiale, însă, după transformarea lor în posturi pentru debutanţi, ar putea rezolva problema.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu

Enable referrer and click cookie to search for pro webber