Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Cei mai buni luptători ai României se întrec în weekend la Reșița.

Sala Polivalentă din municipiul de pe Bârzava găzduiș de vineri, 3 februarie până duminică, 5 februarie, Campionatul Național de Lupte libere, feminine și greco-romane pentru seniori, întrecere care deschide calendarul competițional al Federației Române de Lupte pe anul 2017. Cei mai buni luptători români ai momentului se vor afla în weekend la Reșița, ca de altfel și conducerea FRL. Tot la Reșița este programată și prima ședință a noului Biroul Federal ales pe 26 ianuarie, la București, structură din care face parte și antrenorul emerit Adrian Dacica.

Gazdele vor trimite în competiție mai mulți luptători de top, de la care se așteaptă noi prezențe pe podium, chiar dacă presiunea va fi acum mai mare, întrucât vor concura în fața reșițenilor, în orașul pe care îl reprezintă.

„Sunt bucuros că acest Campionat Național se desfășoară în localitatea noastră, că putem să ne bucurăm de un asemenea spectacol. Practic, e cel mai important eveniment la nivel național și sperăm să facem o figură frumoasă la această competiție și să ne bucurăm de ea. Până acum poate mai mult m-am pregătit și am alergat după rezultate, acum vreau doar să mă bucur de rezultatele muncii mele. Mă simt privilegiat că practic acest sport. Așteptăm lumea să vină în număr cât mai mare, să ne susțină, să se bucure împreună cu noi de frumusețea acestui sport. În calitate de antrenor secund al lotului național, nu pot spune decât mă bucură și mă onorează această propunere din partea antrenorului principal, Anatol Guidea. Sper să pot da o mână de ajutor echipei, să mă pot pregăti în continuare atât cât se poate, și să facem treabă bună. De asta mergem acolo, de asta ne antrenăm, de asta ajutăm sportivii și sperăm ca lucrurile să iasă bune și frumoase”, a spus sportivul Andrei Franț.

Cea mai bună sportivă a județului Caraș-Severin în ultimii doi ani, Diana Franț, se va afla și ea în concurs: „Mi-aș dori să vină în număr cât mai mare, să ne susțină, să vadă și ei frumusețea acestui sport. Deși la prima vedere, pare un sport foarte dur, nu este deloc așa. Este un sport în care te implici și fizic și psihic, un sport care te definește ca și sportiv, ca și om. Îți definește foarte bine calitățile. Aș vrea ca lumea să știe că în permanență școala reșițeană de lupte a dat an de an rezultate. Este bine ca reșițenii să cunoască valorile orașului. Pentru că până la urmă cu asta ne mândrim.”

Iubitorii sportului vor putea asista la un adevărat regal de lupte, sâmbătă, între orele 9-13, respectiv 16-19, și duminică, între orele 9-13.30.