Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA. În Sala Sporturilor din Chiajna, din preajma Bucureştiului, s-au desfăşurat Campionatele Naţionale de lupte pentru seniori. O competiţie care a scos în evidenţă progresul pe care l-au realizat sportivii reşiţeni, în ultimii ani, la toate nivelurile, culminând, în 2012 cu şase medalii, dintre care trei de aur, două de argint şi una de bronz.

Un bilanţ excelent, surprinzător într-un fel, având în vedere tinereţea elevilor antrenorilor Adrian Dacica şi Ilie Ene. O confirmare a activităţii profesioniste care se derulează în sala de profil din Complexul Sportiv „Francisc Vaştag“, din cartierul reşiţean Lunca Bârzavei.

Au devenit campioni naţionali Valentin Popescu (categoria 60 kg), Sebastian Uţă (74 kg) şi Andrei Franţ (84 kg). Medaliile de argint au fost cucerite de Nicoleta Ciuhurezu (55 kg) şi Vlad Caraş (96 kg), iar „bronzul“ a fost adjudecat de Mihai Turculeanu (120 kg).

„Şcoala reşiţeană şi-a demonstrat încă o dată valoarea, a precizat Rusalin Fîc, directorul general al C.S.M.R. Sportivii pregătiţi de cei doi antrenori Adrian Dacica şi Ilie Ene au obţinut rezultate care au plasat clubul nostru pe locul întâi, în clasamentul pe echipe. Era evident că se va întâmpla, la un moment dat, acest lucru, datorită faptului că aceşti sportivi au fost, de-alungul timpului, lideri ai generaţiilor lor. Şi, iată că aceşti copii au ajuns bărbaţi şi se luptă pentru locurile fruntaşe la nivel de seniori. Sunt trei titluri naţionale, două medalii de argint şi una de bronz, ceea ce înseamnă foarte mult pentru C.S.M.R. Eu cred că, de-acum înainte, aşa se va întâmpla, pentru câţiva ani. Şi, îndrăznesc să spun că vom avea reprezentare şi la Jocurile Olimpice din 2016“.

La rându-l său, prof. Adrian Dacica, antrenorul coordonator al secţiei, a declarat: „Bilanţul a fost pozitiv. Rezultatele sunt peste aşteptări. La lupte libere masculine, la 60 kg, Valentin Popescu a devenit campion naţional pentru a cincea oară. Ne aşteptam la el. Este un sportiv consacrat şi şi-a confirmat din nou valoarea. La 74 kg, o evoluţie foarte bună a avut Sebastian Uţă, fiind în ultimul an de juniori şi primul de seniori, cucerind titlul naţional în premieră. Mergem la 84 kg, cu Andrei Franţ, care a avut un parcurs perfect, şi a obţinut primul titlu de campion naţional de seniori. Au urmat două medalii de argint, cu doi sportivi care s-au autodepăşit. Mă refer la Nicoleta Ciuhurezu şi la Vlad Caraş, acesta din urmă fiind cel mai tânăr sportiv la competiţiei. Apoi, Mihai Turculeanu a avut o revenire spectaculoasă după un an de întrerupere, datorită unei accidentări, intrând în posesia medaliei de bronz“.

Adaugă comentariu