Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Vacanţe, lucrări şi teze. Întrucât primul semestru este aproape de final, elevii au o perioadă mai încărcată.Moment de bucurie pentru elevi şi preşcolari. Începând de luni, 5 noiembrie clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar sunt în vacanţă.

Pauza şcolară durează până în data de 11 noiembrie. Următoarea vacanţă este cea de iarnă, care va începe în data de 22 decembrie urmând ca tinerii să înceapă cursurile celui de-al doilea semestru în 13 ianuarie 2013. Întrucât în zilele libere prevăzute de lege nu se organizează cursuri, până la vacanţa de iarnă elevii mai au o zi de recreaţie, în 30 noiembrie cu ocazia zilei Sf. Apostol Andrei.

Chiar dacă pentru cei mai mici şcolari dimineţile încep mai târziu în această săptămână, elevii claselor V-XII/XIII au o perioadă încărcată deoarece mai au de parcurs tezele primului semestru. Lucrările semestriale vor fi programate până la sfârşitul acestei luni. În situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climaterice locale speciale şi de specificul şcolii, Inspectoratul Şcolar poate aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar.

Lavinia Predescu

Adaugă comentariu