Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Mii de credincioși au venit sâmbătă noaptea în centrul Caransebeșului, în fața Catedralei Episcopale, unde Prea Sfințitul Lucian, alături de un sobor de preoți, a oficiat slujba de Înviere.

Lumina Sfântă a fost adusă, ca și anul trecut, de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, cu o cursă charter pe Aeroportul Timișoara, de unde primarul Marcel Vela și reprezentanții Episcopiei Caransebeșului au adus-o în mijlocul credincioșilor.

Cu puțin timp înainte de miezul nopții s-a auzit îndemnul episcopului Lucian către miile de oameni „Veniți si luați Lumină”, moment în care clopotele catedralei au început să bată. Oamenii au luat lumină şi au ascultat vestirea Învierii lui Hristos cu lumânările aprinse nu numai la Catedrala Episcopală ci în toate lăcașurile de cult ortodoxe și greco-catolice din municipiul de pe Timiș și Sebeș, iar spre dimineață au primit și Sfintele Paște, pâinea sfințită cu vin.

2 Comments

  1. Devine la neindemana acest styl sa aduci focul din Israel pana la Bucuresti, apoi la Timisoara…se mai sparg anvelope de avion…si apoi pe DN in municipiu. Si pentru ce? Cei care cred in Dumnezeu nu au nevoie de dovezi. Gestul Primarului este unul de arhiva. Sa fie intr-un ceas bun.

  2. Cu banii care se dau pe avioanele charter, s-ar putea face multe la Caransebes si imprejurimi, caprarul,pescarul Stauber vad ca sta ca musca in fundul calului, aproape de agentul de filaj din Armenis ??

Adaugă comentariu