Caraş-Severin, Romania

Acestea fac parte dintr-un proiect integrat, finanţat din fonduri europene prin Măsura 322, în cadrul căruia mai sunt cuprinse alte două lucrări: asfaltarea a 12 kilometri de drum şi reabilitarea Căminului cultural din satul Stancilova, aparţinător comunei Şopotu Nou.

Tot în această săptămână, potrivit declaraţiilor primarului Păun Baba, va fi reluată şi lucrarea de alimentare cu apă a localităţii Stancilova, demarată în decembrie 2009 şi sistată în perioada de iarnă. „Am discutat cu firma care se ocupă de execuţia acestei lucrări şi ne-au asigurat că, zilele acestea, se vor reapuca de treabă, mai cu seamă că, proiectul mai prevede şi alimentarea cu apă a localităţilor Urcu, Valea Roşie şi Valea Răchitei. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la suma de patru milioane de lei, dar pentru că este an de criză, banii ajung destul de greu de la Guvern, aşa că şi lucrările sunt întârziate“, a precizat edilul.

O altă lucrare care ar fi trebuit finalizată până acum, dar pentru care banii, spune primarul, se obţin destul de greu, este cea de la şcoala din Şopotu Nou. Dacă interiorul unităţii de învăţământ a fost renovat, pentru exterior încă se mai aşteaptă finanţare de la Guvern. „Mai avem exteriorul şcolii şi să punem în funcţiune grupurile sanitare. O tot tărăgănăm aşa pentru că primim banii cu ţârâita“, a concluzionat primarul.

Roxana Nafiru