Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – În județ vor avea loc, în regim de urgență, investiții în lucrări de prevenire a inundațiilor în valoare de peste 3 milioane de lei, cele mai multe la Caransebeș. Acestea vor fi gata până la finalul anului 2019.

Guvernul a aprobat săptămâna trecută o Hotărâre privind suplimentarea bugetului Ministerului Apelor și Pădurilor din Fondul de intervenție. Vor fi realizate șapte lucrări de investiții în cursul acestui an, în bazinele hidrografice: Bârzava, Timiș, Sebeș și Bistra, din județele Timiș și Caraș-Severin, zone în care s-au înregistrat fenomene hidro-meteorologice periculoase, care au dus la creșteri de debite și niveluri cu depășiri ale cotelor de apărare.

„Pentru județul Caraș-Severin s-au primit fonduri pentru patru lucrări de investiții: Regularizare râu Sebeș la Caransebeș, Regularizare pârâu Zlagna la Caransebeș, Regularizare pârâu Potoc la Caransebeș, refacere consolidare dig mal stâng pârâu Axin la confluență cu râul Bistra din comuna Obreja. În Timiş, vor fi trei lucrări mari”, a spus Titu Bojin, directorul ABA Banat.

L.A.

Adaugă comentariu