Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În perioada de primăvară şi la începutul verii se constată faptul că locurile de muncă puse la dispoziţia cărăşenilor se confundă cu cele din domeniul turism – alimentaţie publică ce se regăsesc în zona staţiunii Băile Herculane. Asta şi din pricina afluenţei turiştilor estivali, şi din cea a semniarului de yoga. Conducerea AJOFM Caraş-Severin nu este însă de acord cu această stare de fapt.

Ca atare, se păstrează locurile vacante amintite şi săptămâna trecută printre care cele de bucătar, cameristă, ospătar, la care se adaugă două în Reşiţa – femeie de serviciu şi operator la mașină-unelte cu comanda numerică şi două în Oraviţa – cameristă hotel şi tăietor manual lemne de foc şi unul în Oţelu Roşu – ambalator manual.

„Nu e tocmai aşa cum se crede. Cele mai multe locuri sunt în Reşiţa şi în Moldova Nouă. Dumneavoastră le vedeţi în Băile Herculane pentru că nu se ocupă şi se tot repetă. Nu înseamnă că nu sunt oameni calificaţi. Dar, noi, AJOFM, nu creăm locurile de muncă ci le intermediem. Poate că angajatorii nu sunt mulţumiţi cu persoanele pe care le trimitem. Aşa că vom continua să le trimitem candidaţi până când respectivul angajator va fi mulţumit. Noi propunem persoane pentru posturile respective în baza actelor pe care aceştia le au – diplome, experienţă pe cartea de muncă. Angajatorii decid în ultimă instanţă pe cine şi cum angajează”, ne-a declarat Caius Isac, directorul AJOFM Caraş-Severin.

Adaugă comentariu