Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Bucureştiul limpezeşte situaţia locurilor de muncă disponibile în realitate în Caraş-Severin.

În ultima vreme, reşedinţa judeţului a devenit scena unor neînţelegeri între diferite autorităţi din municipiu, unele afirmând că locurile vacante disponibile abia ating cifra zecilor, în vreme ce altele susţin că ele ar curge cu sutele, chiar cu miile pe Bârzava. Soluţia în cazul acestei neînţelegeri vine, însă, de pe Dâmboviţa, de la Centru.

Nu mai puţin de 12.893 de locuri de muncă erau disponibile în întreaga ţară la jumătatea lunii ianuarie, potrivit unei situaţii centralizate de către Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă. În topul prezentat de instituţie, Caraş-Severinul ocupă cel de-al cincelea loc dar, din păcate, de la coada clasamentului, cu doar 30 de locuri de muncă vacanțe. Spre deosebire de vârtul topului, unde Bucureştiul are 2.529 de posturi vacante, Clujul – 1.935, Aradul – 1.000, Argeşul – 710, iar Timişul – 583. Din coada clasamentului fac parte însă judeţe precum Sălaj, cu 29 de locuri de muncă libere, Gorj cu 28, Ialomiţa cu 27 şi Mehedinţi cu 18.

La nivel naţional, pentru persoanele cu studii superioare erau disponibile 1.229 locuri de muncă: 146 de analist servicii client, 103 de programator, 44 de inginer de nave, 39 de inginer mecanic, 25 de inginer de sistem în informatică, 25 de manager de proiect, 24 de inginer producţie, 22 de economist sau profesii similare, 22 de inginer de sistem software şi 18 de medic specialist.

Pentru persoanele cu studii medii, profesionale şi lucrători necalificaţi au fost oferite 11.664 locuri de muncă: 1.122 de confecţioner-asamblor articole din textile, 777 de muncitor necalificat în industria confecţiilor, 542 de muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor, 508 de lucrător comercial, 403 de vânzator, 369 de operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje, materiale sintetice, 365 de manipulant mărfuri, 325 de agent de securitate, 283 de casier şi 249 de şofer autocamion/maşină de mare tonaj.

Cei interesaţi de o angajare se pot adresa direct agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa portalul specializat www.semm.ro, unde pot vizualiza locurile de muncă vacante oferite în fiecare judeţ, pe meserii, precum şi persoanele de contact cărora le pot solicita informaţii suplimentare.

Adaugă comentariu