Caraş-Severin, Romania

OŢELU ROŞU – Valeria Schelean: „Există varianta unei zone metropolitane între Oţelu Roşu şi Caransebeş“. La sfârşitul săptămânii trecute, democrat-liberalii din Oţelu Roşu au sărbătorit mutarea într-o casă nouă. Este vorba despre evenimentul petrecut sâmbătă, 30 martie, când a fost inaugurat noul sediu al Organizaţiei PDL din capitala Văii Bistrei, locaţie în care se află şi Cabinetul parlamentar al deputatului Valeria Schelean. Noul sediu este de fapt cel în care Organizaţia locală a PDL a funcţionat în campania electorală trecută, însă a fost modernizat, tocmai pentru a oferi un cadru propice întâlnirii membrilor acestei formaţiuni politice atât cu colegii de partid, cât şi cu cetăţenii din zonă care vin să-şi spună problemele cu care se confruntă.

În ceea ce priveşte situaţia combinatului Ductil Steel, Valeria Schelean a declarat că s-a implicat în această problemă, având în vedere importanţa socială pe care o ridică. „Aşa cum se ştie, în 13 martie, la combinat a fost deschisă procedura insolvenţei, au început să se trimită notificări pentru concedierea personalului, însă, la cererea Ductil Steel, debitoarea şi-a anunţat intenţia de a veni cu un plan de reorganizare în ceea ce priveşte activitatea de la Oţelu Roşu şi de la Buzău. Aşteptăm să vedem ce acte s-au depus la dosar, pentru că dacă, într-o procedură de insolvenţă, debitoarea a venit cu propunerea de a continua activitatea, în baza unui plan de reorganizare, în măsura în care, aşa cum se ştie, aici s-au făcut investiţii de peste 50 de milioane de euro, mi-e greu să cred că nu se doreşte reluarea activităţii la Oţelu Roşu. Să vedem în ce formulă şi ce se poate face…“, a declarat deputatul democrat-liberal.

Valeria Schelean a mai spus că, atâta timp cât la Ductil Steel este vorba despre un investitor privat, Statul găseşte cu greu pârghii pentru a interveni în soluţiile de business pe care le ia respectivul investitor. Pe de altă parte, parlamentarul democrat-liberal a spus că şi-a oferit, gratuit, serviciile juridice angajaţilor de la Ductil, pentru a-i reprezenta în procesul de insolvenţă, reprezentanţii sindicatului din cadrul societăţii urmând să-i semneze o împuternicire avocaţială, în acest sens.

Referitor la prezenţa mai consistentă a investitorilor la Caransebeş şi la faptul că Oţelu Roşu este ocolit din acest punct de vedere, Valeria Schelean a spus că are o variantă pentru rezolvarea acestei probleme, având în vedere distanţa mică dintre cele două oraşe. Astfel, deputatul democrat-liberal ia în calcul crearea unei zone metropolitane între localităţi, în aşa fel încât să li se ofere o şansă şi locuitorilor de pe Valea Bistrei.

Gabi Berger

4 Comments

  1. fata asta nu stiu pe ce lume traieste????????!!!!!!!! ce zona metropolitana intre Caransebes si Otelu-Rosu?ea traieste intr-o lume de fite nu intruna reala.

  2. va ro sa urmariti privirea domnului mocioalca…..invidia il roade:cum poate aceasta tanara sa fie in prim plan?

  3. Valeria Schelean a absolvit in 2003 Fac de Drept Titulescu si-n acelasi an a ajuns in Baroul Bucuresti…..acest traseu ma face sa afirm ca d-na este in afara „eticii si echitatii”. Implicarea ei este o bataie de joc la adresa mediei inteligentei ariei de unde „suge” distinsa…

  4. Plan de reorganizare în ceea ce priveşte activitatea de la Oţelu Roşu şi de la Buzău. Aşteptăm să vedem ce acte s-au depus la dosar,
    As dori ca D.na Deputat sa vina cu explicatii la afirmatia de mai sus .Jocul acesta de cuvinte
    sugereaza plan politic pe regiuni .In masura in care si U.C.M.R-ul este mort sa vedem macar cu cine
    ne ingropam .

Adaugă comentariu