Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Într-un meci din Liga Elitelor U19, Seria Vest, CSM Școlar Reșița a învins echipa Centrului Național de Pregătire Târgu Mureș, cu scorul 1-0, unicul gol al meciului fiind marcat de Andrei Burciu, din penalty. A fost primul meci al rosso-nerilor pe teren propriu, în Liga Elitelor.

Gata cu joacă, pare să spună Dan Potocianu, antrenorul singurei echipe din județul Caraș-Severin, calificată în Liga Elitelor. CSM Școlar Reșița este la cel mai înalt nivel la categoria de vârstă U19. În această toamnă, rosso-nerii au luat contact în premieră cu acest eșalon al fotbalului juvenil, după ce au măturat pe jos cu adversarii din etapa preliminară. Dar, meciurile cu Severinul, Lugojul sau Caransebeșul nu seamănă deloc cu ceea ce au găsit elevii lui Dan Potocianu în Liga Elitelor. Impactul a fost devastator! Primul meci a adus prima înfrângere și trei cartonașe roșii! Pentru cartonașul primit la Craiova, în meciul cu Academia de Fotbal „Gică Popescu”, Florin Călin încă numără etapele de suspendare. Totuși, trei etape pare cam exagerat. „Din păcate am luat trei cartonașe roșii, eu zic că toate trei au fost nemeritate. Unul, pentru că arbitrul a confundat jucătorul care a făcut un fault, al doilea a considerat că tragem de timp, dar era 2-0 pentru adversari, nu știu cum puteam trage noi de timp, al treilea – un presupus fault fără minge. Am avut trei jucători suspendați plus încă unul accidentat, am fost la Ardealul Cluj și am pierdut cu 4-0. Din păcate, fără patru jucători, la nivelul acesta se simte”, a spus Dan Potocianu.

Lucrurile s-au schimbat miercuri, 1 noiembrie, în restanța din etapa a doua, cu Centrul Național de Pregătire Târgu Mureș, practic primul meci pe teren propriu al rosso-nerilor în Liga Elitelor: „Astăzi am mai reușit să recuperăm doi și s-a văzut că a fost altceva. Sperăm să creștem de la meci la meci. Am luat contact direct cu Liga Elitelor, știm cam la ce să ne așteptăm, și trebuie să ne pregătim cât mai bine, pentru că nivelul e destul de ridicat.”

CSM Școlar Reșița a câștigat miercuri, 1 noiembrie, cu 1-0, prin golul marcat în finalul primei reprize de Andrei Burciu, din penalty. Un penalty scos de Răzvan Miloș, contestat de antrenorul echipei vizitatoare. „A fost un joc foarte greu, cum sunt de altfel toate din cadrul Ligii Elitelor. E al treilea meci pe care l-am jucat, din păcate am avut două înfrângeri în primele două. Dar, începem și noi să prindem pulsul. E altceva față de ceea ce jucam până acum. Am câștigat vreo doi ani de zile zona, jucând cu Lugoj, cu Caransebeș, dar când mergi să joci cu ceilalți, vezi adevărata valoare. A fost greu, dar, părerea mea, o victorie meritată astăzi, cu Centrul Național de Pregătire Târgu Mureș. Băieții au avut atitudine, au muncit, s-au dăruit în teren și și-au dorit să câștige. Rezultatul este meritat, bravo lor! Este prima dată când ajungem în Liga Elitelor. Aici putem vedea nivelul unui junior care termină junioratul, să vedem dacă putem să-l folosim direct la echipa mare, ceea ce ar trebui în momentul de față. La Liga a III-a sunt trei juniori, ar trebui să joace. Sunt sigur că Dani (n.r. – Daniel Oprița) o să se uite și la noi, poate unul-doi jucători ar merita să facă parte din lotul lărgit”, a mai spus antrenorul Dan Potocianu.

CSM Școlar Reșița: A. DavidA. Modâlcă, C. Jorz, M. Albu, DragotăD. DincăR. Miloș, Marius Musteța, Marian Musteța, R. DrăghiciA. Burciu. Au mai intrat: Ciurar, Cocoșilă, Vădean. Rezerve neutilizate: Badea, Onofrei, Holovcici, Țira.

CSM Școlar Reșița va disputa următorul meci duminică, 5 noiembrie, de la ora 12, pe terenul sintetic din Valea Domanului, cu CSS 2 Baia Mare.