Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Participarea la turneul final al Campionatului Național de Handbal al Juniorilor II i-a adus echipei Liceului Teoretic Traian Vuia din Reșița clasarea pe locul V.

Echipa reșițeană, pregătită de profesoara Lucia Moruț, a făcut parte dintr-o grupă foarte grea, care a dat în final medaliatele cu aur și, respectiv, argint. Handbaliștii reșițeni au început competiția foarte bine, învingând meritat reprezentanta gazdelor, CSM Bacău 2010, cu scorul de 23-22. A fost un debut cât se poate de fericit, dar ceea ce a urmat este incredibil.

Meciul al doilea, cu Academia de Handbal Minaur Baia Mare, a dus la accidentarea lui Raul Puia-Krucsai, scos definitiv din turneul final de brutalitatea băimăreanului Octavian Bizău (ce a ajuns ulterior cel mai bun jucător al competiției), care i-a produs reșițeanului o fractură de piramidă nazală și i-a spart un dinte în primele trei minute ale jocului. Handbalistul reșițean a avut nevoie de spitalizare, fiind operat la începutul acestei săptămâni la Timișoara. Minaur a câștigat meciul, cu 31-23, iar în ultima partidă din grupă a jucat cu rezervele, pentru ca gazdele să câștige și să se califice în semifinale. Astfel că victoria reșițenilor cu 26-25 în fața celor de la LPS Piatra Neamț a fost inutilă. „Traian Vuia” Reșița a ajuns să joace doar pentru locul V, câștigând cu scorul de 24-19 meciul cu LPS Suceava, deși merita o medalie la acest turneu final.

Reșițenii au totuși câteva satisfacții, doi dintre ei au fost incluși în echipa ideală a turneului final, Raul Heimbach pe postul de inter stânga și Denis Ionescu pe postul de pivot. Mai mult decât atât, au învins medaliata cu argint, CSM Bacău 2010, iar singura înfrângere a fost în fața campioanei naționale, AH Minaur Baia Mare. Dincolo de toate aceste rezultate, rămân însă gravele probleme de comportament ale adversarilor, nesancționate corespunzător de arbitri, dar și jocurile de culise, ce au transformat competiția într-un circ.

Profesoara Lucia Moruț a mizat la turneul final pe următorii jucători: Marius Băniță, Gabriel Țicală, Bogdan Pop, Raul Heimbach, Marius Drăgănescu, Adrian Ionescu, Raul Puia-Krucsai, Sebastian Sonohat, Elian Apostol, Dorian Ionescu, Vlad Pahonț, Eduard Belchite, Andrei Balog, Narcis Nicolau, Alexandru Nicolicea.

1 Comment

  1. LuxPhotoFuchs Reply

    Cel mai frumos gest de fair-play al turneului a fost afisarea de catre jucatorii resiteni a unor tablite pe care era inscris sloganul „NU VIOLENTEI„, slogan incalcat flagrant de adversari printre care, culmea, s-au numarat si arbitri si observatori….

Adaugă comentariu