Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – După trei ani de proiect, parcul şcolar al Liceului „Mircea Eliade“ arată cu totul altfel. Moment festiv pentru conducerea Liceului Teoretic Mircea Eliade din municipiu, care a tăiat joi panglica inaugurală a unui nou spaţiu verde, amenajat în curtea unităţii de învăţământ. Pentru a treia oară în ultimii ani, liceul reuşeşte să obţină finanţare din partea Fundaţiei pentru Parteneriat şi MOL România, în vederea continuării lucrărilor de modernizare a parcului şcolar. În total, unităţii de învăţământ i-a fost alocată suma de 10.600 lei, bani ce au fost investiţi în achiziţionarea mobilierului de grădină şi a arborilor, arbuştilor şi florilor. Însă, fără buna colaborare pe care Liceul Mircea Eliade a avut-o cu cei doi parteneri ai săi, Asociaţia Euroland Banat şi Primăria Reşiţa, proiectul „EliadGreen3“, aşa cum a fost numit de coordonatorul său, prof. Corina Chiseliţă, nu ar fi prins niciodată contur.

La inaugurarea parcului şcolar, la realizarea căruia au muncit toţi elevii şcolii, mai cu seamă cei din clasa a XI-a A, au participat toţi factorii implicaţi în cadrul acestui proiect. Nicolae Magiar, directorul liceului, a mulţumit celor doi parteneri, dar şi Inspectoratului Şcolar Caraş-Severin, reprezentat la eveniment de insp. Aurora Korka şi insp. Nicoleta Marcu. Din partea Primăriei Reşiţa au fost prezenţi Marius Bălean, consilier local, şi Diana Micluc, arhitect peisagist, iar din partea Asociaţiei Euroland Banat – preşedintele Andrei Szabo.

Şi pentru că proiectul „Eliad Green3“ a vizat lucrări de reabilitare prin intervenţii neinvazive asupra mediului, folosind doar materiale naturale, câţiva liceeni au defilat joi în haine reciclabile, confecţionate doar din hârtie şi plastic, creativitatea tinerilor fiind apreciată de publicul prezent la eveniment.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu