Caraş-Severin, Romania

Idee realizării şi publicării acestei monografii i-a aparţinut, după cum declara profesorul Nicolae Magiar, fiului său, Eduard, fost elev al Liceului „Mircea Eliade“, acum doctorand la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. „Astăzi se finalizează produsul unui an de muncă, la care şi-a adus aportul, în proporţie de 25%, şi fiul meu, Eduard Magiar. De fapt, ideea realizării acestei monografii îi aparţine lui. Sperăm ca prin ceea ce lansăm marţi să aducem măcar o recompensă acestei şcoli, care a găzduit, de-a lungul anilor, atâţia elevi, ce se regăsesc azi în această carte“, ne-a declarat Nicolae Magiar.

Publicaţia proaspăt ieşită de sub tipar este structurată în opt capitole, în care sunt cuprinse informaţii despre istoricul liceului, profesori, ingineri, maiştrii instructori, personal nedidactic şi de întreţinere, elevi, directori, performanţe, dar şi mărturii ale foştilor elevi.

Postfaţa cărţii este semnată de dr. Attila Varga, cercetător la Academia Română Cluj-Napoca, care a ţinut să-i fie aproape mentorului său, Nicolae Magiar. „Mă bucur că fostul meu liceu are propria sa carte de istorie…propria sa istorie scrisă tocmai de cel care mi-a fost, cândva, mentor în acei ani de odinioară care, pentru mine cel puţin, au fost cei mai frumoşi ani ai vieţii“, mărturisea Attila Varga.

La lansarea cărţii a participat şi inspectorul şcolar general Adrian Doxan, care a predat, timp de un an, informatică la „Mircea Eliade“.

Roxana Nafiru

Adaugă comentariu